Mergi direct la conținut »
Imagini din satelit cu erupția vulcanului din Indonezia care a declanșat tsunamiul / FOTO&VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Imagini din satelit cu erupția vulcanului din Indonezia care a declanșat tsunamiul / FOTO&VIDEO

Imagini din satelit cu erupția vulcanului din Indonezia care a declanșat tsunamiul / FOTO&VIDEO

NASA a publicat imagini cu momentul în care a erupt vulcanul care a declanșat tsunamiul din Indonezia. Peste 160 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite din cauza valurilor uriașe care au lovit zona de coastă din vestul insulei Java.

În imaginile realizate de la bordul Stației Spațiale Internaționale a fost surprins momentul în care vulcanul Anak Krakatoa a erupt. Cenușa și rocile vulcanile au ajuns în apele strâmtorii Sunda din Indonezia.

Imagini din satelit cu erupția vulcanului din Indonezia care a declanșat tsunamiul

Erupția vulcanică a declanșat un tsunami care a lovit zona de coastă din vestul insulei Java.

Cel mai recent bilanț publicat de Agenția națională de gestionare a catastrofelor din Indonezia arată că 168 de oameni au murit, iar 745 au fost răniți în urma tsunamiului.

Cea mai afectată zonă este provincia Banten unde 126 de persoane au murit pe plaja foarte populară din această regiune.

Autorităţile indoneziene au anunţat iniţial că valul nu este un tsunami, ci o maree mai înaltă, şi au făcut apel la populaţie să nu intre în panică.

Deşi relativ rare, erupţiile vulcanice submarine pot provoca tsunamiuri, potrivit Centrului internaţional de informare despre tsunami.

sursă foto: EPA


Citește și FOTO/ Ce înseamnă vacanță de lux pe Valea Prahovei: valet personal, elicopter sau limuzină, SPA și șampanie de fiţe


 

Close
Închide
  Close