Mergi direct la conținut »
VIDEO | Incendiu într-un bloc din Paris. Bilanțul a ajuns la zece morți și 40 de răniți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Incendiu într-un bloc din Paris. Bilanțul a ajuns la zece morți și 40 de răniți

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Paris. Bilanțul a ajuns la zece morți și 40 de răniți

Un incendiu de proporții a izbucnit, marți dimineață, într-un bloc de locuințe din arondismentul XVI din Paris. Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața și alte 40, inclusiv pompieri, au fost rănite, scrie Daily Mail

UPDATE ora 14.30: Bilanţul incendiului produs în noaptea de luni spre marţi la un imobil de opt etaje din Paris a crescut la 10 morţi şi 40 de răniţi, anunță presa franceză care scrie că o femeie cu „antecedente psihiatrice”, care locuia în cel bloc, a fost reţinută în acest caz.

Locatara a fost arestată pe stradă, în timpul incendiului, în timp ce încerca să dea foc unei maşini aflată în apropierea imobilului.

„Era în stare de ebrietate şi a încerca să-şi justifice fapta prin faptul că a avut un conflict cu un vecin”, scrie Le Parisien.


Incendiul a izbucnit într-un bloc cu 8 etaje în care se aflau sute de apartamente. Pompierii s-au luptat aproape cinci ore cu flăcările, până au reușit să-l stingă.

”Bilanţul s-ar putea agrava întrucât operaţiunile de recunoaştere nu au avut deocamdată loc la ultimele etaje ale imobilului, unde focul a fost cel mai violent”, a avertizat căpitanul Clément Cognon, purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri parizian.

„Am procedat la mai multe operaţiuni de salvare, în special pentru zece persoane care se refugiaseră pe acoperiş. În total, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de pompieri, în special datorită instalării scărilor”, a explicat Cognon.

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă
Recomandări

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă

În total, aproximativ 200 de pompieri au participat la această intervenţie.

Un martor ocular a povestit că a văzut persoane care s-au refugiat pe acoperișul imobilului cu 8 etaje, în încercarea de a se salva.

De asemenea, două imobile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. Responsabilii primăriei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a găsi soluţii de cazare pentru sinistraţi.


Citește și: Șpil de la Floare Albastră, rockerul nonconformist din anii comunismului, a devenit credincios și compune “muzică de vindecare


 

Close
Închide
  Close