De Dana Aramă,

La TIFF 2018, a fost ridcat din nou ecranul de proiecție gigant în Piața Unirii, din Cluj-Napoca. Vineri seara, 25 mai, Festivalul Internațional de Film Transilvania a fost inaugurat, la cea de-a 17-a ediție, cu Foxtrot”, o peliculă despre conflictul israeliano-palestinian, peliculă premiată cu nouă trofee, în Italia și Israel.

„Filmul pe care îl prezentăm este o reflecție a realității din Israel și a problemelor interne și a faptului că există mai multe explicații a ceea ce se întâmplă”, a spus Tamar Samash, Ambasadorul Israelului din România.

„Dacă ar fi să definesc filmul într-o propoziție, aș spune că Foxtrot e dansul unui bărbat cu soarta sa. Dintr-o perspectivă mai largă, aș putea spune că Foxtrot e o rană deschisă, sufletul sângerând al societății israliene”, a adăugat Samuel Maoz, regizorul filmului Foxtrot.

„Vedem din nou o Piață a Unirii plină. Sunt aproape 3.000 de oameni. sper să nu îi fi tras ploaia înapoi. E un film foarte important Foxtrot”, a spus Tudor Giurgiu, președintele TIFF. La TIFF 2018, soprana Angela Gheorghiu este invitată de onoare.

Gala de deschidere a fost sold-out, potrivit digi24.ro.


Citește și: Cristi Minculescu nu mai are voie să folosească numele Iris. Artistul a pierdut procesul cu foștii colegi | VIDEO