Mergi direct la conținut »
Înființarea companiilor care urmează să preia activitatea RADET, în dezbaterea Consiliului General
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Înființarea companiilor care urmează să preia activitatea RADET, în dezbaterea Consiliului General

Înființarea companiilor care urmează să preia activitatea RADET, în dezbaterea Consiliului General

Consilierii generali vor discuta în ședința de luni despre înființarea a două companii municipale care urmează să preia activitatea RADET. Inițiativa a fost reintrodusă în dezbatere după ce unul dintre consilieri, care a votat, se află în conflict de interese.

De Răzvan Mihalașcu,

Ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) începe la ora 11, iar pe ordinea de zi se află 42 de proiecte de hotărâre, printre care înființarea celor două companii municipale ce urmează să preia activitatea RADET.

Potrivit Agerpres, proiectele de hotărâre privind înfiinţarea Companiei Termoenergetica şi a Companiei Energetica Servicii, adoptate în şedinţa anterioară cu 37 de voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi şase abţineri, au fost reintroduse pe ordinea de zi. Decizia a fost luată după ce consilierul municipal PSD Orlando Culea a depus o reclamaţie la Primăria Generală și la Prefectură, prin care a semnalat că un consilier municipal a propus ca din Consiliul de Administraţie al Companiei Termoenergetica să facă parte şi fiica sa.

Proiectele prevăd reorganizarea Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA, prin divizare. La trei zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Consiliului General, se va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Energetica pentru a aproba declanșarea procedurii de divizare.

Partea divizată din Compania Energetica SA, responsabilă cu serviciul public de alimentare cu energie termică, va fi trasferată către Compania Termoenergetica SA, care va primi activele şi pasivele corespunzătoare, avizele şi licenţele, contractul şi personalul aferente prestării serviciului public.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

De asemenea, Energetica Servicii SA va prelua activele şi pasivele corespunzătoare, avizele şi licenţele, contractul şi personalul aferente prestării serviciilor care nu sunt conexe serviciului de utilitate publică.

În februarie, administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a dat asigurări că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură, pentru că, indiferent dacă Regia intră sau nu în faliment, atât patrimoniul, cât și activitățile singurului producător și furnizor de energie termică din București vor fi transferate la cele două noi companii municipale.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că singura soluție pentru ca bucureștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură este înființarea a două noi companii municipale care să preia activitatea Regiei. 

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Compania municipală Energetica, una dintre societățile proprii ale Primăriei Capitalei despre care Curtea de Apel București a stabilit că au fost înființate ilegal, ar urma să fie dizolvată, apoi divizată în alte două companii, care să se ocupe de producerea și distribuția energiei termice, în condițiile în care RADET se află în pragul falimentului.

Potrivit ordinii de zi, consilierii vor dezbate asupra următoarelor subiecte:

  • Conform altei propuneri de pe ordinea de zi, alocaţiile de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmează să fie majorate cu 50% faţă de nivelul prevăzut în HG 851/20188. Hotărârea de guvern amintită prevede alocaţii de hrană cu valori cuprinse între 5-20 lei/zi, suma variind în funcţie de afecţiunea şi vârsta pacienţilor.
  • Ştrandul şi Baia Giuleşti urmează să fie supuse unor lucrări de reparaţii capitale, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 5 milioane de lei, conform altui proiect de hotărâre. Vor fi astfel supuşi aprobării indicatorii tehnico-economici aferenţi documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii. Lucrările urmează să fie realizate în decurs de 12 luni. Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, principalele lucrări de intervenţie propuse sunt: protejarea şi repararea elementelor structurale, demolarea parţială a unor elemente nestructurale, fără modificarea configuraţiei exterioare şi extinderea aripii din dreapta a clădirii băii.
  • Un număr de 45 de locuinţe de necesitate ar putea fi transmise de la Administraţia Fondului Imobiliar la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, acestea urmând să fie utilizate pentru relocarea proprietarilor din imobilele supuse lucrărilor de intervenţie-consolidare, conform altui punct de pe ordinea de zi.
  • Consilierii municipali vor dezbate şi un proiect care prevede cumpărarea unui imobil monument istoric situat în Bulevardul Regina Maria nr. 86-88, la un preţ maximal de achiziţie de 8.850.960 lei, fără TVA. După încheierea formalităţilor de vânzare-cumpărare, imobilul va intra în domeniul public al Municipiului Bucureşti, cu destinaţia de spaţiu cultural, în administrarea Muzeului Naţional al Literaturii Române. Imobilul datează din perioada sfârşitul secolului XIX- prima jumătate a secolului XX, deţine un teren în suprafaţă de 1.342 mp şi două construcţii (Corp C1, clădire demisol + parter + mansardă cu suprafaţă construită la sol de 374 mp; Corp C3, imobil parter + etaj cu suprafaţă construită la sol de 153 mp).
  • De asemenea, a fost reintrodus pe ordinea de zi, după ce a fost respins în şedinţa anterioară, proiectul în baza căruia ar urma să se dea în administrare către Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” imobilul situat în Bucureşti, str. Lipscani, nr. 18-20. Dreptul de administrare se acordă în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, dar numai la data obţinerii avizului Ministerului Culturii prevăzut de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.
  • Un alt proiect prevede aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru un ansamblu rezidenţial şi supraetajare restaurant pe str. Jandarmeriei nr. 14A şi 14B. Zona se află în intravilanul Municipiului Bucureşti, fiind delimitată la nord şi vest de Pădurea Băneasa, la est de Pădurea Băneasa şi proprietăţi private, iar la sud de str. Jandarmeriei. Conform certificatelor de urbanism, amplasamentul se încadrează în Unitatea Teritorială de Referinţă A4 /- sere, cu o înălţime maximă admisibilă a clădirilor de 9 metri. Proiectul propus vizează pentru str. Jandarmeriei nr. 14A supraînălţarea complexului de restaurante S+P+2E (15 metri), iar pentru str. Jandarmeriei nr. 14B o construcţie 2S+P+5E retras (23 metri).

Citește și:

Unde-și ascundeau bogații banii înainte de Revoluție. Metode ingenioase de pe vremea lui Ceaușescu, de frica Legii ilicitului

Fiul unuia dintre pasagerii care au murit în tragedia aviatică din Etiopia: „L-am îmbrățișat și i-am strâns mâna. Mi-a spus că probabil ne vom vedea curând”

VIDEO/ Iulia Albu și-a găsit „nașul”: „Eu sunt Anamaria Prodan și pot să port orice”


 

Close
Închide
  Close