Mergi direct la conținut »
INSCOP, după controversa privind barometrul Academiei Române: „A fost comandat de LARICS, nu noi dăm numele sondajelor”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > INSCOP, după controversa privind barometrul Academiei Române: „A fost comandat de LARICS, nu noi dăm numele sondajelor”

INSCOP, după controversa privind barometrul Academiei Române: „A fost comandat de LARICS, nu noi dăm numele sondajelor”

INSCOP Research spune că numele sondajului realizat de firma de cercetare pentru Institutul de Ştiinţe Politice al Academiei Române a fost ales de către cei care l-au comandat, adică LARICS (Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică). Controversa a pornit după ce preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a spus că instituţia nu a aprobat cercetarea prezentată drept „Barometrul de opinie publică al Academiei Române”.

De Ștefan Pană,

Contactaţi de către Libertatea, reprezentanţi ai INSCOP au explicat că cercetarea a fost efectuată la comanda LARICS. Laboratul este cel responsabil pentru numele ales.

„Noi am făcut un sondaj. Numele nu îl dă casa de sondare. Nu avem niciun comentariu legat de numele ales de către cei care ne-au comandat acest sondaj”.

Sondajul a fost prezentat public sub numele de barometru de opinie publică al Academiei Române.

„Datele legate de cine a comandat efectiv sondajul sunt datele din comunicatul prin care am difuzat date şi ieri, şi astăzi. Sondajul a fost realizat la comanda LARICS, din cadrul Institutului pentru Ştiinţe Politice al Academiei Române”, au mai spus reprezentanţii INSCOP.

Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C.Brătianu” funcţioneaz în cadrul Academiei Române, ca instituţie autonomă. ISPRI coordonează Laboratul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, care a comandat INSCOP barometrul prezentat luni.

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a declarat că studiul prezentat de INSCOP drept „Barometrul de opinie publică al Academiei Române” nu a fost aprobat de instituția pe care o conduce.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Academia Română a arătat că nu a comandat niciodată sondajul de opinie.

Barometrul de opinie publică lansat luni de Academia Română este primul de acest fel. Instituţia spune că începând de anul acesta va lansa câte două în fiecare an. Unul va fi lansat în primăvară şi unul în toamnă. Barometrul va conţine tema de politică, economie, probleme sociale, etnice, religioase, de politică externă și de securitate.


Citeşte şi:

Comercializarea produselor şi serviciilor cu standarde duble de calitate, pedepsită cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri. Proiectul lui Dragnea, depus în Parlament

Close
Închide
  Close