MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Institutul Cantacuzino trece în subordinea MApN; Fifor: Sperăm ca anul viitor să reluăm producția de vaccinuri

Distribuie

Proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naţionale va fi discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat ministrul Mihai Fifor. El a afirmat că se speră ca de anul viitor să se poată intra în linie dreaptă pentru reluarea producţiei de vaccin în România.

Proiectul de hotărâre a Guvernului privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a fost anunțat la începutul ședinței de Guvern, de către ministrul Apărării, Mihai Fifor.

”Vă felicit pentru această iniţiativă ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea Ministerului Apărării Naţionale”, i-a transmis ministrul Mihai Fifor premierului, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Apărării a mai spus că speră ca, după aprobarea hotărârii, producţia de vaccinuri la acest institut să fie reluată anul viitor.

„Credem că vom putea să relansăm activitatea acestui prestigios institut de care are atâta nevoie această ţară. Suntem – de îndată după adoptarea acestei hotărâri a Guvernului – în faza în care vom semna protocolul efectiv de preluare a acestui institut şi sperăm ca de anul viitor să putem să intrăm în linie dreaptă pentru reluarea producţiei de vaccin în România, un lucru de care repet avem foarte mare nevoie”, a spus Fifor.

Premierul i-a transmis ministrului Fifor: ” cu trebuie”. Ministrul Apărării i-a răspuns: „Se execută, domnule prim-ministru”.

Citește și: VIDEO. După eliberare, un interlop din Bihor îi amenință pe anchetatorii care l-au închis

Citește mai multe despre mihai fifor, institutul cantacuzino și MApN pe Libertatea.

Comentarii