Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Ministrul Turismului a vorbit despre situația de la Omnia Turism. „Recomand turiștilor să nu mai plece, pentru că o fac pe riscul lor”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Ministrul Turismului a vorbit despre situația de la Omnia Turism. „Recomand turiștilor să nu mai plece, pentru că o fac pe riscul lor”

VIDEO/ Ministrul Turismului a vorbit despre situația de la Omnia Turism. „Recomand turiștilor să nu mai plece, pentru că o fac pe riscul lor”

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a vorbit la Interviurile Libertatea LIVE despre situația de la Omnia Turism. 

„De plecat în vacanță cu această companie nu se mai poate pleca decât dacă cineva își asumă riscul. În acest moment, suntem siguri că Omnia nu a plătit cazarea. Recomand turiștilor să nu mai plece, pentru că o fac pe riscul lor. Sunt aproximativ 10.500 de turiști care au cumpărat servicii la această companie. La ora actuală, la minister se strâng plângerile, avem deja câteva sute, probabil vor fi mii care vor veni pe parcursul următoarelor luni”, a spus ministrul Turismului.

„Situația de la Omnia Turism mi se pare cireașa de pe tort. Cred că a fost premeditată, pentru că s-a întâmplat în câteva luni. Au fost clienți care mi-au spus că merg de 10 ani, compania există din 1991, mergând atât de mulți ani, având un trecut foarte corect, a fost un singur an de pierdere”, a mai spus ministrul.

Proprietarul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni, 16 octombrie, aruncându-se de la etajul 9 al unui bloc situat în zona Piaţa Alba-Iulia din Bucureşti, cel mai probabil din cauza problemelor financiare. Compania de turism a acumulat datorii de peste 7 milioane de euro, iar pentru anul viitor a vândut, deja, aproape 9.000 de pachete turistice.

Optzeci de oameni sunt plecați acum în vacanțe cu bilete cumpărate de la Omnia Turism. Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a spus că prioritatea este aducerea în țară a acestor turiști.

La agențiile colaboratoare ale companiei Omnia Turism, telefoanele sună continu. Unele agenții au fost închise, marți, toată ziua, de teamă să nu fie asaltate de clienți nemulțumiți. Dacă turiștii se tem că nu-și vor mai recupera banii dați pe excursii, patroni agențiilor mici, revânzătoare se tem că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile.


Jurnalist Libertatea, poveste de pe marginea infernului. ”Atunci am întârziat. Și când am ajuns în Colectiv, oamenii aveau chip de zombie și prietenii mei ardeau de vii”

Close
Închide
  Close