Președintele a afirmat, joi, la Palatul Cotroceni, PSD a generat o criză politică „prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României”. De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că actualul Guvern „nu mai are legitimitate în fața românilor încă din 26 mai” și că singurul mod prin care-și poate recăpăta legitimitatea este „de a tranșa situația cât mai curând în Parlament”.

„Prim-ministrul acuză că, prin plecarea miniștrilor ALDE, Guvernul este blocat, întrucât foștii miniștri ALDE nu și-au delegat atribuțiile, fapt ce ar fi de natură să conducă la imposibilitatea plătirii salariilor personalului. I-auzi! Asta în condițiile în care am ținut eu demisiile aproape o săptămână, ca să fie timp de rezolvare a situațiilor tehnice.

Dar dacă acest lucru s-a întâmplat, este foarte grav și este cu totul imputabil premierului, care avea obligația să se asigure, înainte de plecarea miniștrilor, că activitatea ministerelor nu va fi blocată”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele afirmă că „această situație duce la două concluzii posibile: fie doamna Dăncilă nu a știut că era responsabilitatea sa, ceea ce denotă incompetență, fie a vrut să profite de acest context pentru a prelungi artificial momentul votului din Parlament, fapt deosebit de grav, pentru că pune în discuție loialitatea sa față de cetățenii României”.

Este pur și simplu ridicol să acuzi că nu ești lăsat să guvernezi, când un simplu bilanț arată că, în 2 ani și jumătate, ai schimbat 3 guverne și 80, atenție, 80 de miniștri!

Sunt cifre incredibile, care arată câtă instabilitate și probleme – de la cele strict administrative, până la cele legate de politici și de continuitatea acestora – poate genera schimbarea unui ministru într-un minister.

Klaus Iohannis, președintele României

Klaus Iohannis a arătat că celor 80 de miniștri li se adaugă „un număr de 35 de solicitări de remanieri sau demisii, care la rândul lor numai stabilitate și normalitate nu putem să spunem că generează”.

Chiar în aceste zile doamna premier vrea să schimbe nu mai puțin de opt miniștri, adică o treime din Guvern!

Klaus Iohannis, președintele României

Iohannis a acuzat că PSD a golit de conținut funcția de ministru prin numărul mare de miniștri schimbați din funcție,. „de fiecare dată schimbarea a survenit în urma unor reglări de conturi în interiorul PSD”.

Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice, care se poate transforma într-o criză cu efecte directe asupra cetățenilor.

PSD riscă să ducă România într-un blocaj, care poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor și salariilor.

Klaus Iohannis, președintele României

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, la Mioveni, că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o decizie în ceea ce priveşte numirea miniştrilor interimari şi motivarea respingerii remanierii, ea acuzându-l pe şeful statului că a blocat activitarea Executivului.

Urmărește-ne pe Google News