MENIU CAUTĂ
, de Delia Chilianu

EXCLUSIV/ Ionuț Anghel ar fi împlinit 9 ani. “Am făcut o pomană altfel”, spune mama băiețelului ucis de maidanezi

Distribuie

Ionuț Anghel ar fi împlinit 9 ani în 18 august 2018. La 5 ani de la cumplita tragedie, Andreea Anghel, mama lui Ionuț, ne-a povestit că, anul acesta, familia i-a făcut o pomană altfel. 

Pentru Andreea Anghel, ziua de 18 august va fi întotdeauna specială. Este ziua în care s-a născut Ionuț, băiețelul ei mai mic. Au trecut cinci ani de când Ionuț a fost ucis de maidanezi, pe un teren de lângă Parcul Tei din București, dar Andreea se gândește zilnic la el. Anul acesta, ea și familia i-au făcut pomana lui Ionuț în postul Sfintei Marii.

A venit preotul la cimitir. Am făcut așa cum se face la orice pomană. Și am dat de pomană multor copii. Doar că, fiind post, le-am dat numai dulciuri de post, am căutat unele care să fie bune, să le placă, dar fără ouă și lapte. Și am împărțit și multe fructe, că îi plăceau lui Ionuț”, a spus Andreea Anghel, în exclusivitate pentru Libertatea.

Colecționează îngerași

Femeia se uită zilnic pe fotografiile cu Ionuț. Din ele mai postează și pe contul ei de socializare, toate însoțite de câte un text care te înduioșează până la lacrimi.

La mormântul lui Ionuț, Andreea Anghel a dus mulți îngerași. Prietenele ei i-au dăruit și ele îngerași. Și așa a ajuns să colecționeze statuete reprezentând îngerași.

Eu îl caut peste tot în acești îngerași pe care-i am în casă. Eu așa îl am lângă mine și lângă inima mea”, mai spune mama lui Ionuț.

Femeia își concentrează acum atenția asupra lui Andrei, băiatul ei cel mare. Andrei are 11 ani și face arte marțiale de cinci ani.

Andreea Anghel a scris o scos o carte în memoria lui Ionuț. „Prin ea, am dat sens morții lui. Cartea începe cu poeziile lui de la grădiniță”, spune Andreea. Ultima poezie pe care Ionuț a recitat-o (din iunie 2013, și care apare și în această carte), cu trei luni înainte de a pleca la ceruri, se încheie așa: „Cine mai vrea să mă vadă/ Nu-s acasă, am plecat”.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/Risipitorul Colea. Amintiri cu parfum și tutun cu Magda Răutu, soția regretatului actor

Citește mai multe despre ionuț anghel, Investigații şi Reportaje și pomana pe Libertatea.

Comentarii