Mergi direct la conținut »
Ipoteza poliției în cazul jurnalistei bulgare ucise. Ce legătură avea Victoria Marinova cu România
Ştiri Libertatea > Ştiri

Ipoteza poliției în cazul jurnalistei bulgare ucise. Ce legătură avea Victoria Marinova cu România

Investigația poliției din Bulgaria în cazul jurnalistei de investigații Victoria Marinova care fost ucisă în localitatea bulgară Ruse, în noaptea de sâmbătă, continuă.

Jurnalista de 30 de ani a fost găsită fără suflare într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Anchetatorii spun că Victoria Marinova a cărei moarte a survenit în urma mai multor lovituri la nivelul capului și asfixiere a fost violată înainte să fie ucisă.

De asemenea, victimei i-au fost furate telefonul mobil, cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din haine, potrivit procurorului Gheorghi Gheorghiev.

Cu toate că se credea că moartea tinerei are legătură cu cazurile pe care le investiga, ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, susţine că nu există indicii că uciderea ei ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia.

Anchetatorii spun că, în acest moment, se merge pe varianta că jurnalista ar fi fost ucisă de un pacient care a scăpat de la un spital de boli mintale aflat în apropierea locului crimei.

„În apropiere este situat un spital pentru boli mintale şi îi investigăm pe cei internaţi acolo. Nu avem indicii că această crimă are legătura cu profesia victimei”, a spus Mladen Marinov.

Premierul bulgar Boiko Borissov a declarat că este convins că este „o chestiune de timp până când ucigaşul va fi descoperit”, adăugând că „a fost colectată o cantitate mare de ADN”.

Monica Şamu trăieşte de-o viaţă în favela Sibiului şi speră ca măcar nepoata ei să aibă parte de “condiţii mai bune”. Promisiunea uitată a preşedintelui
Recomandări
Monica Şamu trăieşte de-o viaţă în favela Sibiului şi speră ca măcar nepoata ei să aibă parte de “condiţii mai bune”. Promisiunea uitată a preşedintelui
 

Având în vedere meseria pe care o avea Victoria, fiind directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, poliția ia în continuare în calcul toate pistele.

Pe 30 septembrie, jurnalista a difuzat un reportaj care se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

În cadrul reportajului au apărut doi jurnaliști străini: un bulgar şi un român – Attila Biro de la „Rise Project”.

Cu 2 săptămâni înainte de difuzarea reportajului, pe 13 septembrie, Attila Biro a fost reținut alături de un alt jurnalist în Bulgaria. Aceștia au fost prinși în apropierea localității Pernik, pe un câmp situat la 50 de kilometri de Sofia, unde persoanele vizate de o investigație încercau să ardă documente referitoare la o fraudă cu fonduri europene.

După intervenția Ambasadei României la Sofia care a luat legătura cu autoritățile bulgare, jurnalistul român a fost eliberat.

Sursă foto: captură Youtube


Tolo: Biserica a întrebat, creștinii au răspuns! Rezultatul referendumului, o lecție de toleranță pe care credincioșii o oferă preoților


 

 

Close
Închide
  Close