Mergi direct la conținut »
Ironie cumplită a destinului: demonstrația aviatică se amânase o săptămână ”din cauza vremii” și pilotul a căzut pe vreme bună!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ironie cumplită a destinului: demonstrația aviatică se amânase o săptămână ”din cauza vremii” și pilotul a căzut pe vreme bună!

Ironie cumplită a destinului: demonstrația aviatică se amânase o săptămână ”din cauza vremii” și pilotul a căzut pe vreme bună!

”Ziua porţilor deschise”, organizată azi de Baza 86 Aeriană Borcea era prevăzută pentru 30 iunie, adică sâmbăta trecută. ”Am amânat-o din cauza vremii”, a explicat un oficial al forţelor aeriene pentru Libertatea. Sâmbătă, 7 iulie, comandorul Florin Rotaru a murit după ce avionul MiG-21 pe care îl pilota s-a prăbușit, în timpul show-ului aviatic. 

De Dragoș Sasu,

Astăzi, pe vremea bună a dimineţii, mii de oameni au venit la baza Borcea, lângă Feteşti, ca să vadă demonstraţia avioanelor militare.

Iar accidentul a avut loc chiar pe timp ideal, coloana de fum care a îngrozit mulţimea profilându-se pe cerul albastru al Bărăganului, pe care abia începuseră să se adune norii, la 13:30 când a avut loc accidentul ce i-a adus moartea pilotului Florin Rotaru.

Se pare că acesta ar fi făcut o manevră care a salvat publicului, evitând astfel o tragedie mult mai mare. Un pilot militar a declarat, pentru Libertatea, că manevra pe care locotenent-comandorul Florin Rotaru a făcut-o în efectiv ultimele secunde de zbor poate indica faptul ca a evitat prăbușirea peste zona aglomerată. Și că, da, putea fi prea târziu pentru o a doua manevră, aceea de a se catapulta.

Martorii oculari au povestit același lucru. S-a întâmplat extrem de repede, avionul venea spre zona unde erau strânși spectatorii, apoi … a dispărut. Imediat s-a auzit o explozie, a urmat încă una, fumul gros, panica…

După accident, mulţimea a fost îndrumată spre ieşire şi a început ancheta procurorilor militari.

Close
Închide
  Close