MENIU CAUTĂ

VIDEO | Jafuri cu tractorul în Italia. Șapte români smulgeau bancomatele din perete și se făceau nevăzuți

Distribuie

Un grup infracțional format din șapte români au comis cel puțin zece jafuri în perioada ianuarie - aprilie în Lomellina, provincia Pavia, și în Piemonte, scrie presa italiană. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din timpul jafurilor arată cum hoții se foloseau de un tractor pentru a smulge bancomatele din perete și apoi se făceau nevăzuți.

În timpul jafurilor, hoții foloseau aceeași metodă: mai întâi furau vehiculele, tractoare sau excavatoare de folosit pe post de ”berbeci” și dube pentru transportarea bancomatelor, apoi comiteau atacul. În mai multe cazuri au fost provocate daune importante structurilor clădirilor din care furau bancomatele.

Pe baza numerelor de înmatriculare ale vehiculelor interceptate în zona Lomellina în timp ce infractorii făceau inspecții la întreprinderi agricole de unde, după câteva zile, erau furate tractoare și excavatoare care apoi erau folosite pentru desprinderea bancomatelor din ziduri, au fost identificați șapte români.

Carabinierii de la Comandamentul Provincial din Pavia au emis pe numele acestora mandate de arestare, dar doar unul dintre ei, Auraș Niță, de 22 de ani, găsit la Milano, și se află în custodia poliției.

Ceilalți șase hoți ar fi fugit în străinătate, fiind acum căutați cu mandate internaționale de arestare.

Potrivit presei italiene, toți sunt cetățeni români, de etnie romă, cu antecedente penale, domiciliați în diferite tabere de romi din Italia. Loviturile începute între ianuarie și februarie s-au înmulțit la finalul lunii martie, când pe 28, 29 și 30 au fost comise trei atacuri nereușite la tot atâtea bancomate din Sannazzaro de Burgondi, Tromello și Zinasco.

Apoi, pe 27 aprilie, a fost furat un bancomat al Cassa di Risparmio din Novara, care conținea 150.000 de euro, însă carabinierii îi luaseră deja în vizor pe infractori. Aceștia, pentru a nu fi capturați în flagrant delict, au abandonat bancomatul și toate uneltele ce urmau a fi folosite pentru a-l deschide, scrie newsromania.net citând Il Giorno.


Citește și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Citește mai multe despre Italia, jaf și tractor pe Libertatea.

Comentarii