De Cristian Burcioiu,

”Nu e autism în forma lui clasică. E o boală care are elemente de autism și care ar putea fi vindecată…Așa ne-au spus specialiștii din Austria, de la ”Stammzellen Wien”, care au studiat dosarul medical al copilașului nostru”, ne-a spus Luminița Dicu (31 de ani), mama lui Alexandru-Mihail.

Mii de ore de terapie

Tot ce au putut să facă specialiștii români pentru băiețel a fost să-i ofere, prin terapii, un comportament perfect normal, fără nici un fel de accese de violență care să-l vizeze pe el sau să-i afecteze pe cei din jurul său. Pentru asta însă, băiatul a făcut mii de ore de terapie comportamentală, atât acasă, cu mămica lui, cât și la clinci, cu personal calificat.

Un program extenuant pentru Alexandru-Mihail care merge și la grădiniță, dar și unul care i-a secătuit financiar  pe părinții săi, ambii agenți de pază, cu salarii modeste.

Alexandru-Mihail ”vorbește” doar prin semne și sunete

”În țară am făcut tot ce se putea face. Terapiile comportamentale au dat roade pentru că Alex al nostru se comportă perfect normal, atât în comunitate, cât și acasă. Merge la grădiniță, se joacă și se comportă la fel ca ceilalți copii. Înțelege absolut tot ce i se spune…Dar, de ”vorbit”, o face doar prin semne…Mă doare sufletul când văd că micuțul nostru nu poate să scoată nici măcar un cuvânt, ci doar silabe nefucționale. Nu a reușit să-mi spună niciodată ”mamă””, povestește mama lui Alexandru-Mihail.

Pentru a ajunge la medicii austrieci de la ”Stammzellen Wien”, specialiști care l-ar putea ajuta să vorbească, Alexandru-Mihail are nevoie, urgent, de 10.000 de euro, la cât a fost evaluat autotransplantul de celule stem. O sumă uriașă pentru soții Dicu care și-au epuizat toate economiile și s-au îndatorat la bănci pentru a-și auzi copilașul vorbind.

”Fără ajutor, nu vom strânge niciodată acești bani!”

”Trei mii de euro e avansul care garantează programarea investigațiilor și a transplantului de celule stem salvator. Înainte cu o săptămână de intervenție, trebuie să virăm în contul clinicii restul de 7.000. E o sumă la care nici nu visăm fără ajutor. Îi rugăm pe toți oamenii cu suflet să sară în ajutorul copilașului nostru pentru a reuși să obținem banii care l-ar ajuta să vorbească, precum un copil normal”, este apelul disperat la Luminiței Dicu, mama lui Alexandru-Mihail.

Cei care doresc să îl ajute pe Dicu, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DICU ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate