Mergi direct la conținut »
UPDATE | Lia Olguţa Vasilescu a votat moţiunea împotriva ministrului Transporturilor, împreună cu alţi doi deputaţi PSD. Cum şi-a explicat gestul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Lia Olguţa Vasilescu a votat moţiunea împotriva ministrului Transporturilor, împreună cu alţi doi deputaţi PSD. Cum şi-a explicat gestul

UPDATE | Lia Olguţa Vasilescu a votat moţiunea împotriva ministrului Transporturilor, împreună cu alţi doi deputaţi PSD. Cum şi-a explicat gestul

Vot surpriză, miercuri, la moţiunea simplă pe Transporturi. Lia Olguţa Vasilescu a votat în favoarea moţiunii şi împotriva ministrului Răzvan Cuc. Vasilescu, care este în prezent purtător de cuvânt al PSD şi consilier pe probleme de infrastructură a premierului Viorica Dăncilă, a fost nominalizată de partid pentru portofoliul de la Transporturi, însă a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis. 

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 18.00 Lia Olguţa Vasilescu a explicat, într-o postare pe Facebook, că a votat împotriva moţiunii simple, dar că aparatul de vot electronic a dat „rateuri”.

„Am votat “contra” moțiunii depuse de opoziție, azi. Dacă apare votat “ pentru”, nu căutați alta explicație decât aceea ca aparatul de vot electronic a dat rateuri toată ziua. Ca sa nu fie dubii…„, a scris Vasilescu.

Potrivit votului electronic publicat pe site-ul Camerei Deputaților, trei social-democraţi au votat alături de Opoziție, şi împotriva lui Răzvan Cuc: Lia Olguța Vasilescu, Nicușor Halici și Damian Florea.

Moţiunea simplă „Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3”, iniţiată de PNL şi PMP, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor. Dezbaterea moţiunii a avut loc în şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor.

Răzvan Cuc, noul ministru al Transporturilor, a mai fost de două ori titular al acestui portofoliu, în urmă cu doi ani. În 2017 şi-a dat demisia, în Cabinetul Grindeanu, iar ulterior a fost numit în Cabinetul Tudose. A plecat prin remaniere, în octombrie 2017, după ce a fost criticat de premierul de la acea vreme, Mihai Tudose.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

În februarie, el a fost anunţat ca propunere a PSD pentru Ministerul Transporturilor. Pentru asta, a fost nevoit să plece din organizaţia PSD Giurgiu, condusă de Niculae Bădălău, în filiala Neamţ, condusă de Ionel Arsene, care l-a susţinut pentru acest post în Guvern.

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a criticat atunci dur transferul lui Răzvan Cuc la filiala PSD Neamţ, pentru a putea primi susţinerea pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

„Dacă un ministru nu este susţinut de organizaţia din care provine înseamnă că este o imensă problemă”, spunea Oprişan, înainte de şedinţa conducerii PSD. Iar în interior, liderul PSD Vrancea a spus că ceea ce a făcut Cuc a fost o „mârlănie”.

Citeşte şi: VIDEO / Preţuri supraevaluate de peste zece ori pentru testarea instalațiilor electrice ale Direcției Protecția Copilului Sector 6

Close
Închide
  Close