Liderul PSD a confirmat că nu va participa la consultările de vineri de la Palatul Cotroceni și a spus că partidul va fi reprezentat de 3 persoane, printre care și Eugen Nicolicea. A fost singurul nume divulgat de liderul social-democrat, precizând că președintele Klaus Iohannis va afla vineri, la ora 9, componența delegației PSD.

Dragnea a continuat seria de atacuri la adresa lui Iohannis, spunând că nu se teme de el în contextul alegerilor prezidențiale. Liderul social-democrat nu a spus dacă se gândește sau nu să candideze, spunând că după alegerile europarlamentare va fi anunțat candidatul coaliției PSD-ALDE.

Referitor la anunțul socialiștilor europeni, care au anunțat joi că vor îngheța relațiile cu PSD până după alegerile europarlamentare, Dragnea a spus a lăsat să se înțeleagă că a fost vorba despre o decizie electorală, în contextul în care PPE luase o decizie similară în legătură cu FIDESZ.

Cele mai importante declarații ale lui Liviu Dragnea

  • Despre consultările de la Palatul Cotroceni. Am anunțat că o să fie prezent PSD-ul acolo (la consultări). Domnul Eugen Nicolicea și încă două persoane. Cred că o să fie trei persoane care o să-i placă foarte mult. Mâine la 9 o să afle, la 11 o să fie întâlnirea. Colegii s-au pregătit. Am hotărât să meargă doar bărbați.
  • O să fie o surpriză plăcută chiar și pentru domnul Iohannis, o să fie niște oameni cu care e compatibil.
  • La referendum, cred că da. La alegeri merg sigur.
  • Temele lansate de Iohannis sunt teme generoase cu care toată lumea de bună credință este de acord. Acest referendum este organizat de Iohannis pentru a putea intra și el în campania de la europarlamentare.
  • Despre înghețarea relațiilor cu PES. Am văzut și colegii de la PES cu mușchii foarte încordați că îngheață relațiile cu PSD. Noi în statut nici nu avem așa ceva. Foarte mulți colegi de-ai mei, din Parlamentul European și care mai au cunoștințe în Parlamentul European spun că după ce PPE a luat decizia cu FIDESZ, s-au făcut presiuni ca și PES să ia măsuri și au ales PSD-ul, ca să echilibreze.
  • Nu am de gând să le răspund, o să o fac după alegeri și doar dacă acești oficiali europeni vor vorbi de marile cazuri de uriașă corupție din țările din Vest.
  • Când o să îi văd extrem de preocupați că într-un stat membru al UE au existat protocoale secrete între serviciile de informații și Curtea supremă a unei țări.
  • Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vrea să profite de această țară. Vor ca companiile lor să se dezvolte aici în detrimentul alor noastre.
  • Înțeleg că vrei să te dezvolți, dar nu pune presiune ca autoritățile de aici să se înmoaie.
  • Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, vrem să aibă același tratament.
  • Îi deranjează această coaliție, românească, pentru care cuvântul patriotism nu este un moft.
  • Vor fi niște costuri foarte mari pentru că programul nostru de guvernare, care este 100 la sută pentru români, va deranja niște interese uriașe, de zeci de miliarde de euro făcuți în această țară în ultimii 30 de ani. Să se facă 100 de miliarde, dar românii să profite.
  • Le-am spus că va începe o campanie de demonizare a mea ultraprofesionistă împotriva mea.
  • E vorba despre standardele duble. De ce sunt oficialii europeni deranjați de noi? De ce țipă multinaționalele? Vrem ca această țară să fie respectată.
  • Despre ordonanțele pe Justiție. PSD-ul riscă să plătească un cost mare pentru că s-a vorbit despre niște ordonanțe că s-ar da. S-a vorbit și aici și la Bruxelles și apoi ies și spun că nu se pot da.
  • Eu ce știu e că doamna prim ministru a spus că le adoptă. Adoptă ce îi trimite ministrul Justiției.
  • Despre demiterea lui Tudorel Toader. Asta va hotărî prim ministrul. Nu pot spune că în partid domnul Toader mai are susținerea pe care a avut-o. Asta este cea mai mare supărare. Țipă și ăia de la Bruxelles, la oamenii politici mă refer, pentru ce?
  • Eu am avut un respect foarte mare pentru Tudorel Toader, în continuare am, dar a greșit mult. Este vorba despre o responsabilitate foarte mare cu care nu te poți juca. Nu are nimeni ceva cu domnul Toader. Îi respect pregătirea. Asta e mare supărare. I-am spus-o foarte cinstit, fără patimă, fără ceartă. Nu știu ce va fi. O să discutăm acest lucru într-un CeX viitor.
  • Există (în PSD oameni care îl pot înlocui pe Toader la Ministerul Justiției). Dacă va fi cazul, cum să nu existe?
  • Unii mult mai mulți ar fi votat moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader.
  • Despre relația cu Viorica Dăncilă. Acum e mai stăpână pe Guvern. În primele zile era o funcție nouă, nu mai fusese în vreun Guvern. În ultimele luni, și eu am zis să vorbim mai puțin pentru că a început să se implice mai mult în activitatea Guvernului.
  • Despre alegerile europarlamentare. Depinde de noi, de capacitatea noastră, cât de eficienți vor fi în a putea comunica românilor comparația dintre ce am găsit noi când am venit noi la guvernare și unde suntem astăzi. Ne interesează să avem cât mai mulți europarlamentari PSD la Bruxelles. Toți sunt patrioți. Știu ce înseamnă asta.
  • Europarlamentarii să se preocupe ca acum când se face exercițiul financiar, România să primească fonduri pentru domeniile vitale pentru noi.
  • Despre alegerile prezidențiale și posibila candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu. O să luăm decizia aceasta după alegerile europarlamentare. Am fost și eu întrebat. Candidați? Nu candidați?
  • Iohannis are o obsesie ca ori cum necum să dispar. Asta este singura lui obsesie ca eu dacă nu mai exist, el ia al doilea mandat. Nu mi-e frică să mă confrunt cu Iohannis.
  • Iohannis nu e greu de bătut pentru că nu a făcut nimic patru ani și jumătate. A făcut numai rău. Blocaje, blocaje… Pe Facebook i se spune blocannis.
  • Iohannis nu e singur, are o întreagă camarilă. Au o întreagă influență în instanță.
  • Iohannis e în stare să dea foc la țară ca să blocheze PSD-ul.
  • Despre suspendarea lui Iohannis. Nu era de suspendat. Colegii de la ALDE nu au fost niciodată de acord să-l suspende pe Iohannis.
  • Despre relația cu ALDE. Nu sunt tensiuni în coaliție. Și în 2016 am funcționat bine. Nu au fost ani ușori, cu presiuni, manipulări. PSD e partid mare, dar rezultatele obținute de România care trezesc indivia celor de afară sunt obținute cu ajutorul ALDE.
  • Despre remanierea guvernamentală. Remanieri trebuie să fie pentru că doi colegi pleacă din Guvern. O să discutăm la următorul Comitet Executiv despre înlocuitori. E vorba despre doamna Rovana Plumb și doamna Natalia Intotero.
  • Despre creșterea economică a României. Salariul mediu net a crescut cu 35 la sută, față de 2016. În doi ani, PIB-ul a crescut cu un sfert. Nu mai știu în altă țară, unde averea țării a crescut cu o treime. 33 la sută creștere de PIB, 35 la sută creștere de salarii.
  • Dacă în 2016, aveai 1.000 de lei, acum ai 1.350 de lei. Adică un plus de 350 de lei.
  • Prețurile au crescut în perioada asta cu 7,8 la sută. Ce înseamnă asta? Că din ăia 350 de lei scădem 78 de lei, adică creșterea prețurilor, și ne rămân 272 de lei. Un plus de 272 de lei față de 2016.
  • La pensii. Pensiile au crescut cu 27,6 la sută. Vorbim în medie. Avem un plus de 198 de lei la pensie.
  • Dacă în 2016 puteau să cumpere 10 pâini pe săptămână, astăzi pot să cumpere 12 pâini și jumătate.
  • În 2020, punctul de pensie va fi de 1775 de lei.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro


Apariția lui Liviu Dragnea are loc în aceeași zi în care socialiștii europeni au anunțat „înghețarea relațiilor” cu PSD, până după alegerile europarlamentare, urmând ca în iunie se decide dacă social-democraţii rămân în familia europeană. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev. PSD a reacționat și a transmis că poziţia anunţată pe site-ul PES, privind îngheţarea relaţiilor cu formaţiunea, până la alegerile europarlamentare, nu reflectă poziţia de ansamblu a socialiştilor europeni, iar un astfel de tratament este „inadmisibil”.

Altfel, președintele Klaus Iohannis a început joi consultările cu partidele parlamentare, în contextul referendumului pe tema justiției, care va avea loc pe 26 mai, în aceeași în zi în care au loc și alegerile europarlamentare. Întâlnirea președintelui cu delegațiile PSD și ALDE este programată vineri, însă Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că partidul său nu va participa. În ceea ce-i privește pe social-democrați, aceștia vor veni la Palatul Cotroceni fără președintele partidului, Liviu Dragnea.

Fotografie principală: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI