Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană. Ar vrea să anuleze raportul OLAF despre fraudele din dosarul Tel Drum
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană. Ar vrea să anuleze raportul OLAF despre fraudele din dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană. Ar vrea să anuleze raportul OLAF despre fraudele din dosarul Tel Drum

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg. Liderul social-democrat ar vrea să anuleze raportul OLAF prin care au fost constatate fraudele cu fonduri europene din dosarul Tel Drum, relatează ziare.com.

Este vorba despre documentul care a dus la inculparea lui Dragnea de către procurorii DNA.

Dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost înregistrat pe data de 11 decembrie 2018, conform site-ului Tribunalului UE.

Ziare.com scrie că Liviu Dragnea nu mai putea să atace raportul OLAF deoarece ieșise demult din termen. Astfel, liderul PSD a ales o cale indirectă și atacă răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o în privința raportului OLAF, notează sursa citată.

Liviu Dragnea acuză faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumția de nevinovăție cu ocazia realizării raportului, care ar fi fost întocmit cu încalcarea regulilor de bună administrare a justiției.

Potrivit publicației citate, Dragnea este asistat în acest demers de avocații Bernard O’Connor si Sebastien Gubel. Juriștii consultați de Ziare.com susțin că acțiunea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europeen reflectă o mare disperare. „Dragnea crede că la Tribunalul UE este ca la CCR”.

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigație OLAF. Oficiul european anti-fraudă a constatat o fraudă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și a recomandat recuperarea integrală a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se referă la firma Tel Drum.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

România a făcut obiectul a 11 investigații din partea OLAF, cele mai multe din întreaga Uniune Europeană (UE), iar cazul emblematic pentru fraudarea banilor europeni, în opinia OLAF, este dosarul TelDrum, în care liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la finalul anului 2017.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare. DNA preciza că acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene. Tel Drum chiar ar fi modificat lungimea unui drum județean, într-un proiect cu fonduri europene, bornele kilometrice fiind montate din 800 în 800 de metri.

În dosarul „Tel Drum”, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legatură cu favorizarea companiei în privința acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.


Citește și Noi dezvăluiri în cazul morții lui Tudor Simionov la Londra. Ce au descoperit medicii legiști


 

 
 
Close
Închide
  Close