MENIU CAUTĂ

MAE dezminte că Iordania și-ar retrage ambasadorul din România. Știrea „se bazează pe informații false”

Distribuie

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că știrea potrivit căreia Iordania și-ar retrage ambasadorul din România se bazează pe informații false.

„Cu privire la ştirea apărută în mass-media conform căreia Iordania şi-ar retrage ambasadorul din România, precizăm că Excelenţa Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, şi-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 şi, recent, conform uzanţelor diplomatice, a anunţat MAE despre încheierea mandatului său în ţara noastră. A solicitat, de asemenea, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la preşedintele României, prim-ministrul României şi ministrul Afacerilor Externe. Precizăm, de asemenea, că elementele vehiculate în spaţiul public cu privire la o «retragere» a ambasadorului Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti se bazează pe informaţii false”, arată MAE prin intermediul unui comunicat.

Regele Iordaniei și-a anulat vizita de trei zile în România după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică 24 martie, că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vezi reacția lui Klaus Iohannis, dură după ce Regele Iordaniei a anulat vizita în România.

sursă foto: Hepta


Citește și:

Parlamentul European face praf propunerea Guvernului pentru Curtea Europeană de Conturi: Viorel Ştefan – o propunere politică. Nu respectă standardele înalte ale UE


 

Comentarii