MENIU CAUTĂ
20 Dec. 2016 18:54

MAE: Trei solicitări pentru localizarea unor români la Berlin, însă toate au fost soluţionate

Distribuie

Ambasada României la Berlin şi call-center-ul de la Ministerul Afacerilor Externe au anunțat că au primit trei solicitări de sprijin pentru localizarea unor persoane care s-ar fi aflat în Berlin în timpul producerii atacului din Piața de Crăciun, însă potrivit verificărilor, aceștia se află în afara oricărui pericol.

Conform datelor preliminare transmise până în prezent de către autorităţile germane Ambasadei României la Berlin, printre persoanele afectate în urma atacului nu se regăsesc cetăţeni români, a informat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat de presă.

Până în prezent, ambasada și Call-Center-ul MAE au primit trei solicitări de sprijin pentru localizarea unor membri de familie sau persoane apropiate care s-ar fi aflat în Berlin în timpul producerii atacului, însă după mai multe verificări efectuate de către reprezentanţii misiunii diplomatice au confirmat faptul că toate cele trei persoane se află în afara oricărui pericol.

Misiunea diplomatică rămâne în contact permanent cu autorităţile competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

La dispoziţia cetăţenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate automat către call center-ul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii telefonici în regim de permanenţă sau numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial. Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. 86 de persoane au fost ucise atunci. Până acum, Germania a fost ocolită de atentate sângeroase, precum cele din Franța și Belgia, însă țara era în alertă sporită

 

SUMAR

Citește mai multe despre Atentat, Berlin și târg de Crăciun pe Libertatea.

Comentarii