MENIU CAUTĂ
20 Dec. 2016 11:04

MAE, în urma atentatului de la Berlin: Până acum, nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară

Distribuie

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că, până la acest moment, nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, în urma atacului de la Piața de Crăciun din Berlin. Totodată, MAE român anunță că Ambasada României la Berlin monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

SUMAR

„Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a condamnat acest atac şi a adresat o scrisoare omologului său german în care a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. În aceste momente dificile, MAE exprimă întreaga solidaritate cu poporul german”, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, instituția precizează că până la acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, iar Ambasada României la Berlin monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, mai precizează MAE.

La dispoziţia cetăţenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate automat către Call Center-ul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii telefonici în regim de permanenţă sau numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Un camion a intrat în mulţime luni, în piaţa de Crăciun organizată lângă Gedächtniskirche, Biserica Amintirii, în centrul fostului Berlin de Vest, lângă Kurfürstendamm. Atacul, care ar fi comis de un tânăr de 23 de ani, s-a soldat cu 12 morți și 48 de răniți, dintre care mai mulţi se află în stare gravă.

Comentarii