Mergi direct la conținut »
Maia Morgenstern și Ivan Patzaichin, cetățeni de onoare ai Bucureștiului. Capitala are, până acum, 260 de cetățeni de onoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Maia Morgenstern și Ivan Patzaichin, cetățeni de onoare ai Bucureștiului. Capitala are, până acum, 260 de cetățeni de onoare

Maia Morgenstern și Ivan Patzaichin, cetățeni de onoare ai Bucureștiului. Capitala are, până acum, 260 de cetățeni de onoare

Maia Morgenstern și Ivan Patzaichin, cetățeni de onoare ai Bucureștiului. Propunerea urmează a fi votată de consilierii generali în ședința de joi, 23 august. 

De Delia Chilianu,

UPDATE 23 august: Maia Morgenstern și Ivan Patzaichin au primit, fiecare, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București, consilierii generali votând aceste proiecte cu unanimitate de voturi.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliului General a Municipiului București ( CGMB) figurează și proiectul de hotărâre potrivit căreia Emilia- Maia – Ninel Morgerstern va primi titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului. Titlul vine în semn de recunoaștere  a activității sale și a contribuției la dezvoltarea identității și diversității culturale.

De asemenea, Ivan Patzaichin va primi acest titlu, în semn de recunoaștere a activității sale și a contribuției la dezvoltarea și promovarea valorilor sportive românești.

Ivan Patzaichin a lansat, la începutul acestui an, Flotila România Centenar, un proiect de promovare a României în orașe europene 2018-2019.

Ce presupune statutul de cetățean de onoare al Bucureștiului

Statutul de cetățean de onoare al Municipiului București presupune:

  • dreptul de a participa ca invitat de onoare la ședințele Consiliului General al Municipiului București, putând fi consultat în problemele specifice domeniului său,
  • dreptul de a lua cuvântul în plenul ședințelor consiliului la care este invitat
  • accesul gratuit la manifestările desfășurate sub patronajul Consiliului General al Municipiului București
  • onoruri speciale la manifestările publice ale municipalității la care va fi invitat
  • cetățenii de onoare au datoria de a promova imaginea Municipiului București

Însemnele corespunzătoare titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București sunt diploma de cetățean de onoare și placheta cu emblema orașului.

8 titluri de cetățeni de onoare acordate în anul 2018

De la începutul anului 2018, primarul Gabriela Firea a acordat 8 titluri de cetățean de onoare al Municipiului București. În total, până în prezent avem 260 de cetățeni de onoare ai Municipiului București.

În anul 2017 un număr de 18 persoane au primit această distincție. Pe data de 31 octombrie, Simona Halep a primit și ea titlul de cetățean de onoare al Municipiului București. Ceremonia de decernare a titlului a avut loc la Teatrul Excelsior, unde Ilie Năstase i-a adresat o provocare Simonei.

Consilierii au votat acordarea titlului de cetățean de onoare lui Tiberiu Ușeriu, în 28 martie 2017. Doar că Tiberiu Ușeriu a scris pe pagina sa de socializare că nu participă la ceremonia prin care va fi declarat cetățean de onoare al Capitalei.

CITEȘTE ȘI:

REPORTAJ: Arta din fân! Un deal întreg din Bucovina „a invadat” Muzeul de Artă din Timișoara: „Am vrut ca vegetalul să inunde spațiul nostru cotidian”

Close
Închide
  Close