MENIU CAUTĂ
07 Oct. 2017 12:04

Masacru în Las Vegas: Poliția verifică peste 1.000 de piste, însă motivul atacului rămâne un mister

Distribuie

Poliția din Las Vegas verifică peste 1.000 de piste în cazul masacrului soldat cu moartea a peste 58 de persoane și rănirea a peste 480. Cu toate acestea, motivul pentru care Stephen Paddock a comis cel mai sângeros atac din istoria Statelor Unite rămâne încă un mister.

Autoritățile din Las Vegas au anunțat că iau în calcul peste 1.000 de piste în cazul tragediei de duminică seară. Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, s-a înarmat până în dinți și a mitraliat mulțimea de oameni. Viața lui este cercetată acum în detaliu, șeriful din Las Vegas afirmând chiar că acesta avea un plan să scape.

Polițiștii au descoperit că acesta paria adesea sume mari de bani, că își pregătise în detaliu atacul, dar și că avea zeci de arme. „Unele informații ne-au ajutat să realizăm un profil mai bun în ceea ce privește nebunia suspectului, însă tot nu avem un motiv”, a afirmat un reprezentant al departamentului de poliție din Las Vegas.

Încă nu este clar nici cum voia autorul celui mai sângeros atac din istoria Statelor Unite să scape de la etajul 32 al hotelului. El și-a pus capăt zilelor când a văzut că autoritățile se apropie de apartamentul său.

Înainte, un agent de pază al hotelului a fost primul care a intervenit. El a fost rănit în zona piciorului, după ce Stephen Paddock a tras nu mai puțin de 200 de focuri de armă prin ușa hotelului. Agentul de pază a reușit însă să scape și să avertizeze autoritățile că acolo se află suspectul.

Cronologia atacului armat din Las Vegas:

ora 22.05 (luni, 8.05, ora României): Stephen Paddock deschide focul asupra concertului

ora 22.12: Doi poliţişti sosesc la etajul al 31-lea al Mandalay Bay şi spun că tirurile provin de la etajul de deasupra

ora 22.15: Sunt trase ultimele focuri de armă

ora 22.17: Cei doi poliţişti ajung la etajul al 32-lea al hotelului

ora 22.18: Un agent de securitate le spune poliţiştilor că a fost rănit, după ce Stephen Paddock a tras asupra sa prin ușa camerei de hotel. El le autorităților indicaţii despre localizarea camerei atacatorului. Peste 200 de gloanţe au fost trase din camera acestuia către hol

ora 22.26-22.30: Opt agenţi de poliţie ajung la etajul al 32-lea al hotelului şi se îndreaptă către cameră, pentru a vedea dacă sunt şi alţi atacatori sau răniţi

ora 23.20: Sunt folosiți explozivi pentru a arunca în aer ușa camerei de hotel, dar și pentru a intra în interior. Ofițerii îl găsesc pe Stephen Paddock pe jos, acesta alegând să se sinucidă

ora 23.27: Poliţia forţează a doua uşă şi constată că nu mai este nimeni altcineva în apartament


Citește și:


 

Citește mai multe despre Deces și Las Vegas pe Libertatea.

Comentarii