De Denisa Dudescu,

Cele peste 700 de persoane private de libertate care se află în această perioadă în unităţile Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) din Tulcea au unele drepturi restricţionate, iar altele au devenit mai permisive, pe fondul pandemiei de coronovirus, a anunţat, conducerea instituției într-un comunicat de presă.

Printre drepturile restricţionate se numără cel de a primi vizite, dreptul de vizită intimă, de a primi bunuri şi recompense constând în permisiunea de ieşire din penitenciar.

„Dat fiind contextul epidemiologic actual, precum şi necesitatea implementării acestor măsuri ce pot fi percepute ca fiind restrictive, s-a considerat imperativă compensarea şi extinderea posibilităţilor de a susţine dialogul, schimbul de informaţii şi suportul afectiv dintre persoanele private de libertate şi mediul de suport, prin intervenţii asupra duratei şi numărului convorbirilor telefonice, precum şi a celor on-line, ca alternativă la vizite, pe durata instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României”, se arată în comunicatul PRMS.

Astfel, deținuții aflați în regim de maximă siguranţă au dreptul la convorbiri telefonice maximum 45 de minute pe zi, iar ceilalţi au dreptul la convorbiri de maximum 75 de minute pe zi.

„Pe perioada instituirii stării de urgenţă, ca alternativă la primirea banilor prin sectorul vizită, se poate utiliza transferul bancar sau mandatul poştal, detaliile fiind comunicate atât persoanelor private de libertate, cât şi aparţinătorilor”, se arată în comunicatul PRMS.

În ceea ce priveşte protejarea personalului instituției în contextul pandemiei de coronavirus, conducerea instituţiei menţionează că există materiale de protecţie, s-au suplimentat materialele destinate igienizării spaţiilor şi că se derulează o campanie de informare cu privire la riscurile asociate virusului SARS-CoV-2.

Citeşte şi:

Vești bune pentru pacienți. Se redeschid cabinetele de Oncologie și Diabet din cadrul Ambulatorului SJU Slatina

Aproape 6.000 de persoane au încălcat restricțiile de circulație în prima zi de carantină. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 7,4 milioane de lei

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate