Mergi direct la conținut »
ADMITERE LICEU 2019: Ministerul anunță că toate inspectoratele școlare au publicat broșurile de admitere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > ADMITERE LICEU 2019: Ministerul anunță că toate inspectoratele școlare au publicat broșurile de admitere

ADMITERE LICEU 2019: Ministerul anunță că toate inspectoratele școlare au publicat broșurile de admitere

Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță că toate inpsectoratele șoclare din țară au publicat broșurile pentru admiterea la liceu de anul acesta. Instituția mai precizează că nu au fost aduse modificări metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 - 2020.

De Dragoș Tănase,

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de către diriginţii claselor a VIII-a, are loc după afișarea rezultatelor Evaluării Naționale, probele examenului de Evaluare urmând a se desfășura în perioada 18 – 21 iunie 2019.

După afișarea rezultatelor (25 iunie 2019), respectiv după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale (29 iunie 2019), absolvenții clasei a VIII-a își pot calcula, cu certitudine, media de admitere pe baza căreia se exprimă opțiunile și se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) precizează că toate inspectoratele au publicat pe site-urile proprii broșura privind oferta de admitere în învățământul liceal, iar până la finalul acestei săptămâni toate materialele informative vor ajunge în toate unitățile de învățământ, cu excepția celor din județele Argeș, Brașov și Iași, în care distribuirea broșurilor se va finaliza la începutul săptămânii viitoare.

Ministerul Educației transmite că toate unitățile de învățământ sunt în posesia informațiilor cu privire la rețeaua școlară.

Vezi rezultatele repartizării computerizate la licee !

Foto: Arhiva Libertatea


Citește și:
Nicio anchetă la Liceul din Sascut, în cazul elevilor aduși la mitingul PSD din Iași, deși ministrul Educației știe că e în curs

Un jandarm a lovit un elev într-un liceu din Giurgiu, unde avea loc examenul de Bacalaureat!

Elevul care a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara a câștigat în instanță împotriva liceului. Școala nu se lasă!

Close
Închide
  Close