La scurt după ce a fost numit la conducerea Ministerului de Interne, Mihai Fifor a lansat acuzații la adresa polițiștilor care investighează tragedia produs în Caracal.

Poliţiştii nu au ştiut să lucreze pe speţa asta. Asta este opinia mea, nu vreau să acuz deocamdată pe nimeni, este evident că nu au fost pregătiţi pentru un astfel de caz. Este un şir de erori, un şir de erori teribil care a dus la o astfel de dramă.

Aşa cum spuneaţi, de la imposibilitatea în 2019 din partea STS să localizeze precis apelul, este inimaginabil după sumele uriaşe de bani alocate STS de-a lungul timpului, pe proceduri, pe tot soiul de explicaţii.

Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne

Ministrul interimar de Interne: „Într-o situaţie de genul acesta există proceduri de activare”

Mihai Fifor a afirmat la Antena 3 că în acest moment „chiar nu mai contează ce explicaţii ni se dau, pe licitaţii care nu s-au finalizat, pe programe care nu s-au finalizat, sume uriaşe alocate. Este evident că pe de o parte nu s-a putut localiza, pe partea cealaltă avem un procuror care a luat decizii greşite şi care la rândul său este investigat”.

Avem poliţiştii pe care îi vedem în dialog cu un copil care a acţionat corect, un copil care nu şi-a sunat părintele, un copil care a sunat la 112, aşa cum ştia că trebuie să facă într-o astfel de situaţie disperată şi cu toate acestea reacţia poliţiştilor nu a reuşit să fie cea care trebuia, în speţă aceea de a identifica acest copil, de a activa, pentru că înţeleg că sunt proceduri în astfel de situaţii atunci când avem de-a face cu un copil, într-o situaţie de genul acesta există proceduri de activare. Caracalul e un oraş mic.

Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne

Mihai Fifor, despre măsurile pe care le va lua în cazul de la Caracal: „Toţi cei vinovaţi vor plăti, că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic în această speţă”

Mihai Fifor a explicat că vor continua investigațiile în acest caz,

E vorba de prevenţie aici, e necesar să ne întoarcem la prevenţie, astfel de lucruri trebuie prevenite şi abia după aceea intervenit.

Eu o asigur pe doamna Săftoiu că toţi cei vinovaţi vor plăti, că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic în această speţă şi vă asigur cu toată responsabilitatea că cei care au greşit vor plăti, indiferent cine sunt ei. Nu ne vom lăsa.

În ceea ce mă priveşte, am declarat un război total acestor reţele de criminalitate şi acestor mafioţi, nimeni nu scapă din cei care au greşit. Pe de altă parte, mergem în fiecare inspectorat judeţean, mergem şi facem analize, pentru că lucrurile acestea trebuie făcute şi trebuie văzut unde şi ce anume nu funcţionează şi corectăm cât se poate de repede

ministrul interimar de Interne

Reacția lui Mihai Fifor vine după ce deputatul PNL Adriana Săftoiu a precizat că nu mai crede nimic „din ce ni se servește public” referitor la cazul adolescentei ucise în Caracal.

foto: Hepta

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative