MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Militar din Cluj, condamnat cu suspendare pentru instrucție forțată cu vecinii și lovirea unui polițist

Distribuie

Un militar din Cluj a făcut instrucție forțată cu vecinii și apoi i-a bătut pe polițiștii ajunși la fața locului să aplaneze scandalul. Pentru asta, militarul Vasile Voicu s-a ales doar cu 11 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Militarul a fost judecat pentru ultraj dar decizia Tribunalului Militar Cluj nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea Militară de Apel Cluj.

Potrivit gazetadecluj.ro, în anul 2017, într-un acces de furie, Voicu și-a scos cu forța vecinii de bloc din cartierul Mărăști și i-a aliniat pe scara blocului punându-i să facă instrucție militară. Oamenii de pe scară erau terorizați de vecinul militar și au sunat la 112 ca să scape de el.

Echipajul de poliție care a intervenit atunci era format din agenții Dan Raț și Carmen Croitoru.

Agenții au intervenit, solicitându-i să înceteze, însă militarul a strigat că răspunde doar la ordine.

Militarul din Cluj a fost încătușat dar l-a lovit pe agentul Raț, moment în care acesta s-a dezechilibrat și a căzut pe scările de la etajul doi şi până la jumătatea primului etaj.

Polițistul era plin de sânge. Ne-am speriat enorm. Cei ce erau scoși pe scară de către militar au profitat de neatenția acestuia și s-au refugiat în locuințe. Între timp, militarul îl amenința pe agent că dacă se ridică de jos îl va omorî ”, a povestit un martor, citat de ziardecluj.ro.

Într-un final, poliţiştii au reușit să îl imobilizeze pe militar, au chemat întăriri și l-au dus la Poliția Municipală, ulterior fiind internat la Clinica de Psihiatrie. Vasile Voicu a fost eliberat la scurt timp și detașat la o unitate militară din Constanța.


Citește și: Ce spun sociologii despre faptul că în România sunt 13.500 de case de pariuri, 9.700 de farmacii și doar 90 de cinematografe


Citește mai multe despre Cluj Napoca pe Libertatea.

Comentarii