Mergi direct la conținut »
Mircea Toma îl contrează pe Arafat pe legea cartelelor prepay doar cu buletinul: “Se profită de condițiile tragice și emoția intensă generată de evenimentele de la Caracal”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mircea Toma îl contrează pe Arafat pe legea cartelelor prepay doar cu buletinul: “Se profită de condițiile tragice și emoția intensă generată de evenimentele de la Caracal”

Mircea Toma îl contrează pe Arafat pe legea cartelelor prepay doar cu buletinul: “Se profită de condițiile tragice și emoția intensă generată de evenimentele de la Caracal”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat că, pe viitor, cartelele prepay ar putea fi cumpărate doar cu buletinul, readucând în discuție legile care au încercat să reglementeze acest lucru începând cu anul 2011 și care au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională, pe motiv că încălcau drepturi fundamentale.

De Delia Marinescu,

Mircea Toma, președintele ActiveWatch, organizație care s-a opus  încercărilor anterioare de a schimba condițiile în care se achiziționează cartelele prepay, declară pentru Libertatea:

Tehnic nu cred că identitatea proprietarului cartelei are vreun efect pe aparatura tehnică care ar permite localizarea convorbirii.

Deci eu pot să vorbesc de pe orice aparat și el poate fi depistat înainte de a cunoaște cine e proprietarul lui.

Nu văd care este relevanța cunoașterii de către poliție a persoanei căreia îi aparține telefonul sau cartela, atunci când e un apel de urgență 112 care permite localizarea telefonului. Nu contează cine e proprietarul telefonului”.

“O astfel de lege nu are nicio legătură cu crima”

”Este o șmecherie acum, în care se profită de condițiile tragice și emoția intensă generată de evenimentele de la Caracal pentru a se încerca trecerea unei legi care nu are legătură cu crima, nu influențează în niciun fel instrumentul de depistare a locului de unde se vorbește.

Întâi salvez omul și apoi văd de pe telefonul cui a vorbit. Întâi îl salvez, oricine ar suna. Se încearcă valorificarea acestei situații în sensul unei intervenții excesive asupra vieții private a cetățenilor”, mai spune Mircea Toma.

Close
Închide
  Close