MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Un avion s-a întors de urgență la aeroport, după ce o mamă și-a uitat copilul în zona de îmbarcare!

Distribuie

Un avion s-a întors pe aeroportul din Dubai pentru că o mamă și-a uitat copilul în zona de îmbarcare. Este pentru prima dată când un avion revine la sol pentru acest motiv, iar convorbirea dintre pilot și turnul de control a devenit virală.

Regula de bază pentru zborurile din Dubai este că pilotul se poate întoarce după decolare dacă există o urgență majoră. O asemenea urgență nu s-a mai întâlnit până acum și situația a pus în încurcătură controlorii de trafic aerian.

Zborul SV832 de la Jeddah către Kuala Lampur s-a întors, în weekend, pe aeroportul din Dubai, după ce o mamă saudită le-a spus însoțitorilor de zbor că și-a uitat bebelușul în zona de îmbarcare a aeroportului King Abdul Aziz, potrivit gulfnews.com.

Dumnezeu să fie cu noi. Ne putem întoarce sau nu?”, spune pilotul în convorbirea cu turnul de control. Controlorul de zbor vorbește cu un alt coleg despre protocol, în continuarea înregistrării. „Zborul acesta solicită revenire pe aeroport…o pasageră și-a uitat copilul în sala de așteptare, săracul copil”.

Operatorul îi cere apoi pilotului să repete motivul întoarcerii, nevenindu-i să creadă.

V-am spus, o pasageră și-a lăsat copilul în terminal și refuză să călătorească în continuare”, este replica pilotului.

Ok, întoarceți-vă la poartă. Este ceva nou pentru noi”, a comunicat controlorul de trafic aerian.

Pilotul a fost lăudat pe rețelele sociale pentru că dat dovadă de empatie față de această situație, pe care a considerat-o ”de urgență”.


Citește și: Unde-și ascundeau bogații banii înainte de Revoluție. Metode ingenioase de pe vremea lui Ceaușescu, de frica Legii ilicitului


 

 

Comentarii