Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / ”Motocicliștii” tâlhari. Infractorii români au importat din Occident o metodă prin care își ascund identitatea în timpul atacurilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / ”Motocicliștii” tâlhari. Infractorii români au importat din Occident o metodă prin care își ascund identitatea în timpul atacurilor

EXCLUSIV / ”Motocicliștii” tâlhari. Infractorii români au importat din Occident o metodă prin care își ascund identitatea în timpul atacurilor

Sunt infractori care nu dau doi bani pe o zi de arest sau de pușcărie motiv pentru care atunci când ies la furat nici că se sinchisesc să-și acopere fața cu vreo cagulă sau măcar cu vreun fular tras peste ochi. Alții însă, mult mai precauți, au copiat de la ”frații” lor de fărădelegi de prin Occident metode care îi împiedică aproape complet pe polițiști să-i identifice doar în baza imaginilor video surprinse de camerele de luat vederi. Dovada cea mai bună au oferit-o doi tâlhari care au atacat o tânără în scara unui bloc având pe cap căști de motocicliști!

De Cristian Burcioiu,

Tâlhăria comisă zilele trecută în scara unui bloc din sectorul 3 al Capitalei este una ”normală”, în care indivizii au acționat, până la un punct, după tiparul obișnuit. Au selectat victima din mulțime, au urmărit-o  până în locul aceasta a fost singură și au atacat-o. Ceea ce îi deosebește pe cei doi tâlhari de restul indivizilor de teapa lor este ”echipamentul de protecție” pe care l-au folosit atunci când s-au năpustit asupra bietei fete în vârstă de 26 de ani căreia i-au luat geanta. Este vorba de căștile de motociclist pe care le-au avut pe cap în tipul jafului, căști care fac ca identificarea lor să fie una extrem de grea dacă sunt folosite doar imaginile camerelor de supraveghere din scara blocului unde s-a consumat atacul.

Metoda jafurilor cu capul acoperit de căști de motocicliști este importată din Franța și Italia

Judiciariștii vorbesc de o metodă nouă, importată de prin  Occident, mai ales din țări precum Franța sau Italia, unde motocicletele și scuterele sunt extrem de des folosite la infracțiuni.

”Acolo, poți fi tâlhărit chiar și din mersul motocicletei. Al doilea pasager al motocicletei smulge din mers geanta victimei care nu are timp să reacționeze în timp ce cel aflat la ghidon accelerează. Și, oricum, cel tâlhărit nu vede mare lucru. Doar două siluete cu căști cap care se pierd în aglomerație. Se pare că metoda a cam prins, din păcate, și la noi. Unii tâlhari chiar folosesc căști mai ciudate, care imită capul de mort sau un rânjet larg…”, ne-au explicat surse judiciare.

Cei doi ”motocicliști” care au atacat o tânără în scara blocului sunt încă  liberi

Cei doi ”motocicliști” tâlhari care au lăsat-o pe tânără fără telefonul mobil și fără acte și care i-au produs o sperietură groaznică, sunt căutați acum de polițiști. Judiciariștii Secției 11 încearcă să adune cât mai multe informații care să conducă la demascarea celor doi care au atacat purtând pe cap căști de motocicliști.

Close
Închide
  Close