MENIU CAUTĂ
, de Theodor Istrate

Noi detalii în cazul șocant al femeii violate și abandonate în agonie într-o zonă mlăștinoasă din Vaslui. Ce declară procurorul de caz

Distribuie

Cazul femeii de 49 de ani violată și abandonată în agonie într-o zonă mlăștinoasă din Vaslui, unde și-a găsit sfârșitul, a șocat o țară întreagă. Legiștii au stabilit că, în cele din urmă, femeia a murit din cauza hipotermiei, după ce reușise să se târască pe o distanță foarte scurtă din locul unde fusese lăsată. Procurorul de caz spune că femeia era cunoscută cu un comportament mai libertin și că de aceea patronul magazinului nu s-a gândit că a pățit ceva grav.

Femeia fusese luată cu forța, pe jumătate dezbrăcată, din toaleta unui magazin din satul Ghergheleu, în care mai lucra cu ziua și aruncată apoi într-o căruță. Ulterior, Marian Iancu, Ionuț Chirilă și Costică Panainte au plecat în afara satului, într-o zonă mlăștinoasă, unde au violat-o pe rând pe femeie, iar apoi au abandonat-o ca pe un câine.

”Victima, complet dezbrăcată în partea inferioară a corpului, a încercat apoi să plece de acolo, însă, probabil pe fondul consumului de alcool și al traumei suferite, nu a reușit decât să se târască pe o distanță foarte scurtă. În consecință, femeia a rămas inertă în acea zonă mlăștinoasă unde, pe fondul temperaturilor scăzute din timpul nopții, a decedat din cauza hipotermiei, așa cum au constatat medicii legiști în urma efectuării autopsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Cadavrul victimei a fost găsit întâmplător abia după trei zile, iar autorii, doi adolescenți de 16 și 17 ani, și un tânăr de 23 de ani, au fost arestați preventiv pentru viol și omor.

Poliția nu a fost anunțată despre dispariția femeii, deși îi fuseseră găsite hainele în toaletă.

Patronul magazinului de unde a fost luată cu forța femeia a găsit lenjeria intimă și pantalonii acesteia în toaletă. Atunci, împreună cu alți localnici, a început să o caute, însă nu au găsit-o. Cu toate acestea, oamenii nu au anunțat Poliția.

”Victima era cunoscută cu un comportament mai ușuratic, mai libertin, obișnuind să mai plece cu diverși bărbați. De aceea, proprietarul magazinului nu și-a pus problema că femeii i s-ar fi putut întâmpla ceva rău”, a precizat procurorul de caz Elena Bejinariu.

O parte din martorii care se aflau în bar au spus anchetatorilor că au văzut atunci când femeia a fost urcată în căruță de unul dintre tineri, fiind, de altfel, principalul indiciu care i-a ajutat să-i găsească pe autori. Acest lucru s-a întâmplat în urma cercetărilor defășurate după ce cadavrul femeii a fost găsit la trei zile de la agresiune de către un localnic din Ghergheleu care a trecut cu căruța prin zona unde victima violului fusese abandonată.

Citește și: MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!

Comentarii