MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 16:07

O sculptură veche de 2.000 de ani care reprezintă o cămilă în mărime naturală, descoperită în Arabia Saudită

Distribuie

O sculptură veche de 2.000 de ani care reprezintă o cămilă în mărime naturală, descoperită în Arabia Saudită. O sculptură care reprezintă o cămilă în mărime naturală, care datează din urmă cu 2.000 de ani, a fost găsită în deșertul Saudit, un loc care nu poate susține viața.

Chiar dacă reprezetări artistice ale cămilelor au existat în regiune timp de câteva milenii, cea mai nouă descoperire reprezintă o operă de artă fără precendent, având în vedere mărimea sa, scrie Daily Mail.

Localizată în provincia Al Jawf, în nord-vestul Arabiei Saudite, Situl Cămilei, așa cum este cunoscut, a fost explorat de o echipă de cercetători francezi și saudiți.

Sculptura face parte dintr-un ansamblu de trei opere de artă, iar motivul pentru care au fost gravate în această regiune izolată este un mister.

Oamenii de știință sugerează că regiunea a fost cândva un câmp de luptă. Ei nu exclud posibiltatea ca locul acela să fi fost cândva o graniță.

Studiul a fost condus de cercetători de la Centre National de la Recherche Schientifique, din Franța, și membri ai Comisisei Saudite de Turism și Patrimoniu Național. Deși situl a mai fost explorat în 2016 și 2017 de saudiți, lucrările preistorice de artă au fost descoperite abia acum.

'O sculptură dintre cele trei este fără precedent: Un dromader care întâlnește un măgar, animal care a fost reprezentat la rândul lui în arta de pe roci. Câteva dintre lucrările găsite sunt foarte diferite de reprezentațiile găsite în această regiune. Ele diferă chiar și de cele descoperite pe siturile saudite – simple gravări ale dromaderilor și a altor aniale. Sculturile cu cămile pe partea superioară a rocilor arată că civilizațiile de atunci dispuneau de tehnici indiscutabile. Situl Cămilei ar putea să fie considerat acum o expoziție mare în această regiune', a declarat arheologul Guillaume Charloux, care a mai adăugat că sculpturile s-au erodat natural.

Cercetătorii mai arată că sculpturile și pictatul erau cele mai folosite tehnici de exprimare a artei în trecut în Peninsula Arabă. Astfel, au fost descoperite opere de artă din perioada neolitică (10.000 î.e.n.), iar în zilele noastre artiștii saudiți încă au tendința de a fi lineari și bidimensionali.


PSD se reunește în forul de conducere: Evaluarea secretarilor de stat și poziționarea în scandalul DNA, pe agendă

FOTO: ANTIQUITY PUBLICATIONS LTD.

Citește mai multe despre Arabia Saudită, camila și sculptura pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii