Mergi direct la conținut »
Oamenii afectați de incendiile din California dorm în corturi în parcarea unui supermarket
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Oamenii afectați de incendiile din California dorm în corturi în parcarea unui supermarket. „E frig și înspăimântător” / VIDEO

De Petre Dobrescu,

Anna Goodnight a fugit, împreună cu familia ei, din calea incendiilor de vegetație care au făcut prăpăd din California. Nu știe dacă mai are un acoperiș deasupra capului, iar singura ei consolare este că nu doarme sub cerul liber, ci într-un cort pe care l-a instalat în parcarea unui supermarket.

Ad placeholder

Femeia s-a așezat coș de cumpărături pe care l-a transformat în scaun ca să mânânce o omletă cu frigănele, în timp ce soțul ei bea o bere. Oamenii trăiau în Paradise, o localitate din nordul Californiei în care incendiile de vegetație au făcut prăpăd, și acum au fost nevoiți să se refugieze în parcarea unui supermarket.

Copleșit de emoții și de griji, William Goodnight, soțul Annei, nu și-a putut stăpâni lacrimile.

„Suntem recunoscători. O ducem mai bine decât alte persoane”, a spus bărbatul, pentru AP News.

Ca ei sunt sute de oameni care au transformat peluza supermarketului într-o tabără de refugiați. Unii dintre ei se gândesc cu groază la faptul că vecinii lor au murit și că s-ar putea să nu mai aibă un acoperiș deasupra capului.

Se mulțumesc doar cu pânza de nylon a cortului sub care se adăpostesc. Noaptea este frig și nu știu unde se vor duce dacă duminică va începe să plouă, așa cum au anunțat meteorologii.

„E frig și înspăimântător”, a spus Lilly Batres, o fetiță de 13 ani care este printre puținii copii din tabăra de sinistrați.

Copila a fugit, împreună cu familia ei, din localitatea Magalia și nu știe dacă focul i-a distrus sau nu casa.

„Am impresia că oamenii vor veni în cortul nostru”, a spus adolescenta.

Oamenii au primit din partea voluntarilor alimente, haine și pături. Printre refugiați s-a răspândit, însă, zvonul potrivit căruia tabăra urmează să fie dezafectată treptat prin strângerea toaletelor, hainelor și alimentelor care au fost donate.

„Scopul este să-i luăm pe oameni din corturi și din mașini și să-i ducem într-un adăpost încălzit, în case”, a spus Jessica Busick, care, împreună cu soțul ei, le oferă mâncare sinistraților.

Printre sinistrați planează incertitudinea deoarece nu știu dacă vor fi forțați ca duminică să plece. Autoritățile locale spun, însă, că nu au de gând să-i evacueze din parcarea supermarketului din localitatea Chico.

Ad placeholder

Un purtător de cuvânt al Primăriei a spus că voluntarii au decis să desființeze această tabără improvizată. Mai mult, reprezentanții supermarketului au spus că sunt îngrijorați în privința siguranței acestor oameni.


Citește și Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei


 

„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
PARTENERI - GSP.RO
„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close