Mergi direct la conținut »
Oficialii din Inspectoratul Școlar recunosc că au o problemă cu profesorul-gunoier: ”Omul nu e în toate mințile”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Oficialii din Inspectoratul Școlar recunosc că au o problemă cu profesorul-gunoier: ”Omul nu e în toate mințile”

Oficialii din Inspectoratul Școlar recunosc că au o problemă cu profesorul-gunoier: ”Omul nu e în toate mințile”

Mai sunt trei zile până la începerea școlii, iar autoritățile au pe masă cazul unui profesor din București cu mari probleme de comportament care de luni va reveni la catedră.

De Maria Apostol,

Cazul profesorului Relu Mărășteanu, de la Școala nr. 66 din București, ne-a fost sesizat pentru prima oară în urmă cu două săptămâni. Atunci, mai mulți părinți au reclamat atitudinea și limbajul agresiv al dascălului care deși ar trebui să relaxeze elevii la orele lui de desen, îi terorizează. Ulterior, alți părinți au prins curaj și au povestit despre comportamentul dubios al profesorului. Obsedat de deviza că ”niciun copil nu este deștept”, acesta este acuzat că recurge la jigniri și amenințări, dar mai mult de-atât, strică intenționat mediile elevilor săi. Pus în fața unui părinte care îi reproșează că taie aripile elevilor astfel, dascălul îi dă un răspun halucinant: ”E adevărat! Dar îmi pare rău că nu am o drujbă să o fac”.

Profesorul culege gunoaie

Stilul de viață al profesorului este unul măcar ciudat, dacă nu chiar dubios. Acesta a fost surprins pe stradă cărând saci de gunoi, dezbrăcat. Acum, alți părinți ne-au transmis poze cu același profesor în timp ce răscolește prin coșurile de gunoi dintr-un parc, fără să-i pese că poate fi recunoscut de cineva. Cum nu-i pasă nici că adoarme la catedră în timp ce predă. Situație imortalizată de elevi.

Din declarațiile părinților, Relu Mărășteanu ar avea probleme de sănătate, fiind condiționat să rămână la catedră doar dacă își ia medicamentele.
profesorul

Deși autoritățile cunosc cazul foarte bine, profesorul se va întoarce de luni la școală fără probleme.

”Omul nu e în toate mințile. Reclamațiile la adresa lui s-au făcut încă din luna martie-aprilie, și s-a dispus o echipă de control. Nu cunosc rezultatele acestei verificări, dar dacă s-au adunat dovezi, acesta va fi exclus din învățământ”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Close
Închide
  Close