De Valentina Postelnicu,

Reacţia partidelor vine după ce premierul Viorica Dăncilă, într-o declaraţie surprinzătoare, a anunţat, de la Palatul Victoria, după mai multe negocieri cu parlamentari ALDE, că trimite preşedintelui mai multe propuneri de miniştri, dintre care 3 parlamentari ALDE.

Premierul a renunţat astfel să vină cu un nou Guvern, în Parlament, pentru un vot de încredere, după că guvernul şi-a schimbat componenţa politică, şi a recurs la varianta remanierii, deşi Constituţia îi cere să ceară votul Parlamentului.

„CA SĂ FIE CLAR: Viorica Dăncilă apelează la scamatorii pentru că nu poate strânge cele 233 de voturi în Parlament! Viorica Dăncilă a ales să prelungească criza guvernamentală din România, de frică să nu piardă puterea pentru ea și pentru PSD”, a transmis lidera deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

PNL spune că, „în loc să vină în Parlament, așa cum o obligă Constituția, Viorica Dăncilă recurge la jonglerii care duc Guvernul cu totul în afara legii”.

„ALDE a ieșit de la guvernare! Miniștrii nominalizați nu schimbă cu nimic încurcătura juridică în care Viorica Dăncilă a dus țara și nici nu aduc Guvernului majoritatea parlamentară”, afirmă Turcan.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Deputatul PNL o acuză pe Dăncilă că „a tranzacționat șefia Senatului cu un fugar din ALDE, iar astăzi vrea să repete aceeași rețetă, prin desemnarea unor miniștri fără legitimitate politică”.

„Dăncilă încalcă în mod flagrant Constituția. Guvernul trebuie validat în Parlament. Oricâte scamatorii va mai încerca, Viorica Dăncilă trebuie să-și facă bagajele, pentru că va fi demisă prin moțiune de cenzură”, a mai spus Turcan.

USR cere iar alegeri anticipate.

Preşedintele USR, Dan Barna, îi solicită şefului statului să respingă propunerile de miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă şi să pună capăt „acestui târg de parlamentari şi de miniştri”.

„Domnule preşedinte Iohannis, respingeţi propunerile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă şi puneţi capăt acestui târg de parlamentari şi de miniştri. Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament. Fac apel la partidele de opoziţie să semneze pactul pentru anticipate şi să începem acest proces cu moţiunea de cenzură. Este timpul să ne întoarcem la oameni!”, a scris Barna, miercuri, pe Facebook.

Citeşte şi:

Tăriceanu, atac la premierul Viorica Dăncilă: „Încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de ţară de lumea a treia!”

Fotbaliștii de la FCSB au avut un șoc când au ajuns la baza din Berceni! Ce făceau Bogdan Vintilă și Alexandru Tudor
GSP.RO

Fotbaliștii de la FCSB au avut un șoc când au ajuns la baza din Berceni! Ce făceau Bogdan Vintilă și Alexandru Tudor

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții