MENIU CAUTĂ

(P) Transalpina și Transfăgărășan, cele mai spectaculoase drumuri printre munți

Distribuie

Două rute ce șerpuiesc pe lângă crestele montane, cascade și lacuri glaciare, Transalpina și Transfăgărășanfac parte din top cele mai spectaculoase trasee din Europa.

Descoperă cele două drumuri din România, ce îți taie respirația prin peisajele pitorești cu care te întâmpină, într-un circuit cu autocarul de la Europa Travel care a pregătit o ofertă specială pentru acest pachet de 3 zile – la tariful accesibil de 650 lei/persoană, valabil pentru plecarea din 14 septembrie. În plus, circuitul poate fi achitat și cu vouchere de vacanță!

Pornește pe Drumul Regelui

Transalpina este cea mai înaltă șosea de pe meleaguri mioritice, care traversează de la nord la sud Munții Parâng atingând altitudinea de 2145 în Pasul Urdele. Drumul Regelui, așa cum a fost supranumit, leagă localitatea gorjană Novaci de Săliștea din județul Sibiu, și cuprinde cele mai impesionante monumente ale naturii, dintre care se numără Lacul Gâlcescu, care este cel mai întins iezer glaciar din Gorj.

Transalpina este unul dintre cele mai vechi drumuri ale țării, chiar dacă încă nu se cunoaște cu certitudine când a început amenajarea acestei rute montane. Se spune că, primul drum ar fi fost început de romani în timpul războaielor cu dacii, fiind consemnat în unele documente istorice sub numele de coridorul strategic IV. Mai târziu, ciobanii din Mărginimea Sibiului care traversau zona cu oile spre pășunile Olteniei, au numit drumul Poteca Dracului.

În anul 1938, drumul a fost inaugurat de Regele Carol al II lea, fiind considerat pentru acea vreme, o mare realizare tehnică. După ce străbați Cheile Sebeșului vei face un scurt popas în Alba Iulia, vizitând la pas Cetatea Alba Carolina cea mai de seamă cetate de tip vauban și o importantă fortăreață strategică a Imperiului Habsburgic.

Cel mai spectaculos traseu montan din Europa!

Circuitul de la Europa Travel continuă cu Transfăgărășan, drumul superlativelor ce traversează Munții Făgărașului și care începe din localitatea Bascov, jud. Argeș și se încheie în Cârțișoara, jud. Sibiu. Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa, Sibiul poate fi explorat în acest tur de la Europa Travel, unde nu poți rata Piața Mare și Piața Mică, legate prin Podul Minciunilor, Turnul Sfatului și Catedrala Metropolitană Sfânta Treime.

Transfăgărășan este drumul cu cele mai multe serpentine, tuneluri și podețe, ajungând la cea mai mare altitudine în zona Bâlea. Fiind totodată și cel mai spectaculos drum din țară, unde poți vedea Lacul Vidraru, Cascada și Lacul glaciar Bâlea, Valea cu Pești, iezerul Caprei, Rezervația naturală Golul Alpin, plus multe alte bijuterii naturale.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Circuite 2018

Circuit Transalpina – Transfagarasan – tarif  650 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel/vila 2-3*, transport autocar, insotitor de grup. *Oferta valabila pentru plecarea din 14 septembrie! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii