Mergi direct la conținut »
Papa Francisc, atac la adresa liderilor care dau vina pe imigranți pentru orice problemă
Ştiri Libertatea > Ştiri > Papa Francisc, atac la adresa liderilor care dau vina pe imigranți pentru orice problemă

Papa Francisc, atac la adresa liderilor care dau vina pe imigranți pentru orice problemă

Papa Francisc i-a condamnat, marți, pe liderii care au adoptat un discurs naționalist și dau vina pe imigranți pentru problemele țărilor lor. În același timp, el i-a acuzat că ei sunt cei care au stimulat neîncrederea în societate prin faptul că urmăresc să câștige bani necinstiți și vor să adopte politici xenofobe și rasiste.

Papa a luat partea imigranților, făcând aceste comentarii în mesajul său pentru Ziua Mondială a Păcii, pe care o celebrează Biserica Catolică la 1 ianuarie. Mesajul este transmis șefilor de stat și de guvern și organizațiilor internaționale, scrie Agerpres.

„Discursurile politice care au tendinţa să dea vina pe migranţi pentru fiecare lucru rău şi să îi lase fără speranţă pe cei săraci sunt inacceptabile”, a spus Papa Francisc, care nu a menţionat vreo ţară sau vreun lider.

Papa mai arată că prezentul este „marcat de un climat de neîncredere cu rădăcini în teamă de ceilalți sau de străini”.

Totodată, suveranul pontif a mai afirmat că este trist că neîncrederea este întâlnită și la nivel politic „în atitudine sau în formele de naționalism care pun sub semnul întrebării fraternitatea de care lumea noastră globalizată are atât de mare nevoie”.


CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ EURO. Tricolorele au terminat pe locul 4, după evoluții modeste în partea a doua a turneului. Cum le-am lăudat un pic, cum n-au mai jucat nimic!


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close