De Dragoș Tănase,

În total, 12 persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse între şapte luni şi 12 ani de închisoare, a anunţat avocata Evrem Isler. Directorul şi responsabili ai internatului au primit cele mai grele pedepse, fiind declaraţi vinovaţi de „omucidere din neglijenţă”.

În timpul acestui incendiu survenit în noiembrie 2016 în internatul pentru fete din Aladag, în sudul Turciei, 11 adolescente şi un angajat au murit.

Alte 22 de adolescente au fost rănite, mai ales după ce au sărit pe ferestre pentru a scăpa de flăcări.

Ancheta a dezvăluit disfuncţionalităţi şi neglijenţe care au suscitat indignare în Turcia. După incendiul din Aladag, mai multe trupuri carbonizate au fost găsite în faţa ieşirii de salvare, care era blocată.

Însă, potrivit primelor date ale anchetei de la acea vreme, s-a stabilit că uşa de evacuare în caz de incendiu nu a fost încuiată, aşa cum s-a vehiculat iniţial în presă.

Tragicul eveniment a şocat opinia publică din Turcia și a determinat autorităţile să revizuiască dispoziţiile în caz de incendii.

Acest internat era administrat de o influentă comunitate religioasă, iar opoziţia a acuzat autorităţile că nu controlează suficient de strict acest tip de instituţii, care au devenit tot mai numeroase după instalarea la putere a lui Recep Tayyip Erdogan şi a partidului său, în 2002, relatează Agerpres.

Numeroase instituţii şcolare şi internate private sunt administrate de fundaţii religioase în Turcia, situaţie denunţată de opozanţi şi sindicate din domeniul învăţământului, care estimează că este imposibil să controlezi eficient funcţionarea lor.


Citește și: FOTO | Incendiu la un centru comercial din Berlin. 150 de pompieri s-au luptat cu focul


Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur