Mergi direct la conținut »
Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi, mobilizați pentru minivacanța de Paște și 1 mai
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi, mobilizați pentru minivacanța de Paște și 1 mai

Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi, mobilizați pentru minivacanța de Paște și 1 mai

Peste 22.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră şi paramedici SMURD vor fi mobilizaţi în fiecare zi a minivacanţei de Paşti şi 1 Mai. Aceștia vor fi prezenți în trafic, precum și în locurile în care vor avea loc evenimente la care vor participa grupuri mari de oameni.

De Răzvan Mihalașcu,

În această perioadă vor fi organizate peste 900 de manifestări public la care ar urma să participe în total un milion de oameni, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Monica Dajbog a adăugat că bisericile vor fi în atenția angajaților MAI pentru a se evita incidentele.

De asemenea, sunt mobilizate şapte aeronave SMURD, iar şase puncte de prim-ajutor au fost amenajate pe autostrăzile A2 şi A4, notează Agerpres.

„Având în vedere experienţa ultimilor ani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a operaţionalizat şase puncte de prim-ajutor şi descarcerare pe autostrăzile A2: Bucureşti-Constanţa şi A4: Mamaia-Agigea”, a afirmat Dajbog.

Sâmbătă începe campania pentru alegerile europarlamentare, iar peste 20 de activități publice, cu scop electoral, sunt preconizate să aibă loc în zilele următoare.

„În aceste zile, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei peste 5.000 de pompieri şi paramedici SMURD, cu 3.000 de autospeciale şi mijloace tehnice”, a afirmat Monica Dajbog, conform sursei citate.

De asemenea, aproape 10.000 de polițiști vor fi prezenți în stradă în perioada minivacanței, a explicat Florian Dragnea, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române.

Ținând cont că tot mai mulți români își petrec vacanța de Paște în Bulgaria, doi polițiști români sunt detașați în țara vecină.

Potrivit sursei citate, autorităţile române colaborează cu cele din Ungaria şi Bulgaria în punctele de trecere cele mai aglomerate.

Tatiana Ivan, adjunct al Poliţiei de Frontieră, a spus că a explicat că pe site-ul Poliţiei de Frontieră există o aplicaţie care arată timpul mediu pentru trecerea graniţei.

În perioada minivacanței,  sunt mobilizaţi 4.000 de poliţişti de frontieră.

Este deja aglomerație pe sensul către munte, în prima zi de minivacanță.

Aflați unde pleacă românii în minivacanța de Paște și 1 Mai: de la sejururi ieftine în țară, la destinații exotice de 8.000 de euro!


Citește și:

Mica Românie din Spania vă urează Paște fericit! Reportaj alături de 30.000 de români din Castellon, Valencia


 

 
 
Close
Închide
  Close