De Mihai Niculescu,

Nava a fost confiscată de forțele navale ale Gardienilor pentru „nerespectarea codului maritim internațional”, „la cererea Autorității portuare și maritime a provinciei Hormozgan”, potrivit unui comunicat publicat pe Sepahnews, site-ul Gardienilor Revoluției, arată hotnews.ro.

Vasul Stena Impero „a fost adus la coastă după confiscarea și predat Autorității pentru procedura legală și ancheta”, au adăugat Gardienii Revoluției

Acest anunț vine la câteva ore după ce Curtea Supremă din Gibraltar a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea unui petrolier iranian, Grace 1.

Nava a fost confiscată pe 4 iulie de autoritățile din Gibraltar, teritoriu situat în extremitatea sudică a Spaniei, sub suspiciunea că furnizează țiței Siriei, încălcând sancțiunile UE.

Guvernul de la Teheran a respins acuzațiile și a denunțat un act de „piraterie” față de nava sa, încărcată cu 2,1 milioane de barili de țiței.

Marți, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Iranul nu va lăsa nepedepsit acest act. „Vom răspunde la momentul și locul potrivite”, a spus el.

Sursa foto: Știrile ProTv

Citeşte şi:

SUA: Ambarcaţiuni iraniene au încercat să captureze un petrolier britanic în Golful Persic

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."