De Adrian Ilie,

UPDATE – 3 iunie, ora 11.15: Vremea se va menţine instabilă în Bucureşti în următoarele patru zile, când vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit meteorologilor, luni, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în Capitală. Vor fi intervale cu înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste fenomene vor fi mai intense, cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara.

Temperatura maxima va fi de 24 – 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 – 15 grade Celsius.

Marţi şi miercuri, vremea va fi în continuare instabilă. În acest interval, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezilor. Temperatura maximă va fi de 26 – 28 de grade, iar cea minimă în jur de 15 grade Celsius.

ANM a emis o  avertizare meteo de cod portocaliu de ploi abundente în 20 de judeţe. Capitala şi alte 21 de judeţe se află sub cod galben de furtuni, până marți dimineața.


Știrea inițială: Până marți, temperaturile maxime vor varia între 24 și 28 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 15 și 17 grade. Ploile și descărcările electrice încep de sâmbătă de la amiază, iar volumul precipitațiilor va varia între 3 și 7 litri pe metrul pătrat, izolat putând ajunge și la 10 litri pe metrul pătrat.

În timpul zilei de duminică, ploile vor căpăta aspect torențial, la care se vor adăuga intensificări ale vântului și, pe alocuri, grindină. Temeperatura maximă va fi de 28 de grade, iar minimele vor fi între 15 și 17 grade.

Luni vremea va fi din nou marcată de ploi abundente, fulgere și vânt relativ puternic, iar temepraturile vor fi cu două grade mai reduse.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza emisă luni.


Citește și:

Calafat, devastat de grindină de mari dimensiuni. Prăpăd și în alte localități din Dolj / VIDEO