PNL: Ministerul Educaţiei a transmis circulare în care îi ameninţă pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasă

13 septembrie 2017 11:27 De: ,

PNL, prin vocea vicepreședintelui Laurențiu Leoreanu, acuză Ministerul Educaţiei că a transmis o circulară în care îi ameninţă pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasă. În circulara prezentată public, ministerul interzice folosirea acestor materiale și transmite că, dacă totuși profesorii nu se vor conforma, se va ajunge la ”sesizarea organelor de stat”.

Circulara transmisă tuturor Inspectoratelor Școlare cuprinde următorul mesaj: „Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea şi autorizarea auxiliarelor şcolare în  unităţile de învăţământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale”, precizează aceasta. Circulara se încheie apoteotic: „Precizăm că, în cazul în care nu va fi respectată această obligaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”.

Vicepreședintele PNL Laurenţiu Leoreanu transmite, într-un comunicat oficial, că ”nu l-ar mira ca în curând ministrul Liviu Pop să creeze şi o Miliţie a ministerului Educaţiei, menită să îi sancţioneze şi să-i excludă din învăţământ pe profesorii care nu respectă întocmai regulile impuse de PSD”.

”Gestul este un „ceauşism” fără precedent, iar Liviu Pop trebuie să demisioneze imediat din funcţie sau să fie demis de premierul Mihai Tudose. Fără culegeri, compendii şi alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii învăţământ de calitate? Am fost o viaţă profesor de matematică, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasă în procesul de învăţământ. Înţeleg că scopul PSD este uniformizarea gândirii tinerilor pentru a-i transforma în masă de manevră, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fără a folosi cuvinte mari, circulara ministerului Educaţiei este un „ceauşism” fără precedent ”, mai spune liberalul.

Vicepreședintele PNL critică și decizia Ministerului privind suprapunerea evaluărilor competenţelor din cadrul examenului de Bacalaureat cu orele de la clasă.

”În primul rând, să afirmi că liceele ar putea fi obligate să îşi programeze „Săptămâna Altfel” în perioada 12-22 februarie, atunci când se vor desfăşura examenele de competenţe, dovedeşte că nu ai avut niciun dram de strategie atunci când ai anunţat calendarul examenelor.  Mai mult, să afirmi, după începutul anului şcolar că această propunere este o discuţie „de principiu” dovedeşte că nu ai respect pentru elevi, profesori şi părinţi. Aceste lucruri trebuiau stabilite de luni de zile, învăţământul are nevoie de predictibilitate. Această inovaţie a ministrului Pop- desfăşurarea examenelor de competenţe în mijlocul anului şcolar- nu le oferă elevilor posibilitatea de a-şi consolida informaţiile şi de a se pregăti pentru această primă etapă a evaluării de final de liceu. Totul e un heirupism girat de PSD care bulversează sistemul de educaţie””, mai spune liberalul.

Citește și: REPORTAJ VIDEO / Cine împarte, parte își face: Deputații PSD au covor nou, roșu. E uriaș și costă peste 65.000 de lei

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro