Mergi direct la conținut »
Podul Fundeni din Capitală, un pericol. „Stâlpii sunt cu probleme mari” a recunoscut un reprezentant al Primăriei Capitalei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Podul Fundeni din Capitală, un pericol. „Stâlpii sunt cu probleme mari” a recunoscut un reprezentant al Primăriei Capitalei

Podul Fundeni din Capitală, un pericol. „Stâlpii sunt cu probleme mari” a recunoscut un reprezentant al Primăriei Capitalei

Podul Fundeni din Capitală are nevoie urgent de reparații. Stâlpii de susținere și structura de rezistență „sunt cu probleme mari” a recunoscut un reprezentant al Primăriei. Municipalitatea vrea să limiteze traficul greu și să pornească urgent lucrări de reabilitare. Podul, unul din cele mai tranzitate din București, a fost construit în 1979 și de atunci nu au fost făcute lucrări de consolidare.

De Mihai Niculescu,

Expertiza podului, făcută de Primăria București, a arătat că stâlpii sunt cu mari probleme, situație ce se poate vedea cu ochiul liber. Primăria vrea să limiteze tonajul aici și să bage podul de urgență în reparații, arată Mediafax.

Șoseaua Fundeni, cu tot cu Podul Fundeni, este una dintre cele mai tranzitate artere din București, prin care se face legătura dintre cartierele Pantelimon și Doamna Ghica. Mii de mașini trec zilnic prin zonă, atât pe pod, cât și pe sub el, pe șoseaua care duce în Fundeni și Dragonul Roșu.

„Așa a ieșit și în expertiză, că stâlpii sunt cu probleme mari. Sper ca cei de Compania Străzi Poduri și Pasaje să intre acolo cât mai repede. Administrația Străzilor le-a făcut invitație, să vadă ce este în documentația DALI, să facă proiectul tehnic, și să intre de urgență acolo”, a explicat Marius Coaje, consilier al primarului general Gabriela Firea.

Potrivit reprezentantului Primăriei Capitalei, până acum au fost expertizate 28 de poduri din București, iar două dintre ele au intrat deja în reparații.

„Deocamdată, am început lucrările la Străulești și la Podul Grant, dar vom începe și la Fundeni și Unirii. Se ia în calcul și limitarea tonajului la Fundeni, pentru că acolo circulă în prezent orice” a mai spus Marius Coaje.

Sursa foto: Google Maps

Close
Închide
  Close