De Flavius Toader, Adriana Nedelea,

”Nu cred că economia României va fi afectată de Brexit, există o convenție bilaterală pentru protejarea de investiții. Ar fi fost mai greu dacă ar fi fost o ieșire fără acord”, a declarat Neil McGregor, invitat în platoul Libertatea, la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

McGregor a admis că în viitor, ”migrația forței de muncă va fi afectată”, dar a subliniat totodată că Marea Britanie este o țară care are nevoie de muncitori.

El a oferit asigurări și în privința educației. ”Domeniul educației e foarte important în Marea Britanie, nu cred că se va schimba ceva pentru studenții străini”, a spus McGregor, care a explicat că în domeniul afacerilor din Regatul Unit există mulți angajați care au studiat acolo.

Președintele Camerei de Comerț Româno-Britanice a salutat în același timp certitudinea oferită de acordul pentru Brexit, după multe luni de nesiguranță.

”Dacă am fi ieșit fără un acord, asta nu ar fi fost bine deloc. Cu acest fel de aranjament, e bine că avem un grad de stabilitate”, a spus el.

McGregor a avertizat însă că încheierea unui acord comercial între Marea Britanie și UE până la finalul anului va fi o sarcină sificilă.

”Va fi foarte greu să ajungem la un aranjament definitiv până la sfârșitul anului. Să nu fim surprinși dacă va fi mai lung. Dar sper că după aceea vom avea o relație bună cu vecinii noștri din UE”, a spus el, avertizând că este nevoie ca Uniunea Europeană să reflecte la plecarea Marii Britanii și să aplice unele reforme.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

McGregor a vorbit și despre propriile drepturi, de cetățean britanic stabilit de mulți ani în România, spunând că va fi o situație neobișnuită. ”E o situație un pic ciudată. De sâmbătă voi fi o struțo-cămilă, nu cetățean al UE, ci al unei țări terțe”, a spus McGregor, care a explicat că nu mai are drept de vot în Marea Britanie, pentru că a stat prea mult timp în străinătate, dar nu va mai putea vota nici în alegerile europene.

Despre România, unde trăiește de 24 de ani, președintele Camerei de Comerț Româno-Britanice a avut de spus multe lucruri bune.

”Nu există o țară în lume fără corupție și birocrație. Eu mă simt acasă aici în România și în Regatul Unit. E o țară minunată cu un popor minunat. Am și prieteni și membri de familie români. Sunt foarte onorat să fiu stabilit aici în România cu voi. Cred că în timpul în care România și Marea Britanie au fost împreună în UE a fost foarte bun. Sper și cred că va fi mai bine în viitor”, a spus McGregor.

El a avertizat însă în același timp că ”afacerile au nevoie de un grad de stabilitate și certitudine”, un mesaj pentru guvernanții de la București.

Citeşte şi:

Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE. Brexit, la un pas de a intra în vigoare

Contractul lui Victor Costache cu Polisano! Pe 4 noiembrie, ministrul Sănătății a jurat „credință poporului”, pe 7 noiembrie a semnat „fidelitate angajatorului”. S-a achitat!

Un preot din Cluj s-a apucat să prepare ciocolată cu… canabis și e foarte încrezător în businessul său. „Vreau să aduc oamenilor zâmbetul pe buze!”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.