Mergi direct la conținut »
Președintele Iohannis critică Guvernul pentru lipsa informatizării în administrație. ”Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Președintele Iohannis critică Guvernul pentru lipsa informatizării în administrație. ”Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate”

Președintele Iohannis critică Guvernul pentru lipsa informatizării în administrație. ”Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate”

Președintele Klaus Iohannis consideră sectorul IT o componentă extrem de importantă pentru dezvoltarea țării noastre. Avem printre cei mai buni specialiști în domeniu, consideră președintele țării, dar prin contrast, digitalizarea administrației este mult sub standardele europene. Guvernul nu a luat nici o măsură în acest domeniu, a mai spus Iohannis, astfel că România a ajuns pe ultimul loc în Europa la informatizarea instituțiilor publice.

De Mihai Niculescu,

Președintele Klaus Iohannis a participat luni la Innovation Labs 2018-Demo Day, un eveniment dedicat în special antreprenorilor din domeniul informatic.

Digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privință, deși suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban și cel rural” a declarat Klaus Iohannis, potrivit adevarul.ro.

Există însă mari speranțe în acest domeniu, consideră Klaus Iohannis.
„România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional. Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanțelor economice și al inovării, recunoscut, ca atare, și în afara granițelor țării.
Produsele digitale românești sunt competitive în Europa și în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creșteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creșteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară națională.
Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate și încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate și intempestive, fără consultare și fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini și lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc”
a transmis Președintele României.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Iohannis a felicitat antreprenorii din industria IT pentru realizări, chiar și în condițiile în care nu au primit un sprijin de la Guvern, așa cum s-a întâmplat în alte domenii de activitate.

În aceste condiții, cu atât mai mult meritați felicitări pentru îndârjirea de a crește, prin voi înșivă, nu datorită politicilor guvernului, ci în ciuda acestora, în ciuda constrângerilor financiare ori instituționale, ca un adevărat sector capitalist, care trăiește și se dezvoltă global.
Digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privință, deși suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban și cel rural”
.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Guvernul să nu mai vândă „iluzii statistice”

Klaus Iohannis a criticat apoi Executivul, spunând că oferă date nereale despe o așa zisă creștere economică, respectiv „iluzii statistice”.

Atrag atenția Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deșarte în anii următori, așa cum România a simțit deja anularea creșterii economice, în anii de criză.
Sunt pe deplin convins că e-government este o soluție de interacțiune eficientă a cetățenilor cu autoritățile statului, de stimulare a dezvoltării economiei digitale, dar și de reducere a birocrației și a corupției, care împiedică România să se dezvolte sănătos.
Îi cunoaștem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocrația și corupția. Aceștia nu își doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri și pervertirea legilor în folos personal”
.

Foto Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: VIDEO&FOTO | Cinci lucruri mai puţin ştiute despre Radu Mazăre. Fostul edil este adus astăzi în România


 

Close
Închide
  Close