MENIU CAUTĂ

Prima doamnă a Coreei de Nord a fost fotografiată prima dată fără Kim Jong-un la un eveniment. A primit noi onoruri

Distribuie

Ri Sol-ju, soția liderului suprem de la Phenian a participat la un spectacol de balet susținut de balerinii chinezi care au realizat o vizită oficială în țară. Prima doamnă a Coreei de Nord a fost fotografiată prima dată fără Kim Jong-un la un eveniment, iar presa sud-coreeană scrie că acest lucru este un semn că a primit noi onoruri și a fost ridicată în rang în cadrul partidului.

Agenția oficială centrală de presă din Coreea de Nord a publicat fotografii cu Ri la spectacolul „Giselle”, susținut de Baletul Național Chinez. Alături de prima doamnă de la Phenian au au fost mai mulți oficiali ai Partidului Muncitoresc, inclusiv cumnata sa, Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un.

KCNA a spus că „prima doamnă respectată” Ri Sol-ju a participat la spectacolul alături de alți membri importanți din partid partidului, fiind enumerați Choe Ryong-hae – al doilea comandant al armatei nord-coreene după Kim – , Kim Yo-jong – sora lui Kim Jong-un -, Kim Yong-chol – șeful serviciilor secrete nord-coreene – și Ri Su-yong – Ministrul de Externe.

Până acum, soția liderului suprem era numită simplu ”tovarășă”, iar ultima dată când presa de stat a folosit apelativul „prima doamnă respectată” a fost în 1974, referindu-se la soția fondatorului națiunii Kim Il-sung, Kim Song-ae.

Un cercetător de la un think-tank condus de stat a spus: „Ri Sol-ju joacă un rol adecvat în reambalarea lui Kim Jong-un ca lider al unei națiuni normale, ceea ce înseamnă că va trebui să joace rolul de primă doamnă la summit-urile cu Coreea de Sud și SUA”.

Ri Sol-ju l-a însoțit pe soțul ei în China, în prima vizită oficială realizată de acesta peste hotare. Atunci presa a analizat-o în detaliu și au scris despre ținutele pe care le-a ales și felul în care s-a comportat.


Citește și: EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani”


Foto: EPA

Citește mai multe despre kim jong un și sol pe Libertatea.

Comentarii