Mergi direct la conținut »
Primarul PSD din Pucioasa a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Constantin Ana: „Vreau să fiu urmat și de alți colegi de-ai mei de partid”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primarul PSD din Pucioasa a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Constantin Ana: „Vreau să fiu urmat și de alți colegi de-ai mei de partid”

Primarul PSD din Pucioasa a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Constantin Ana: „Vreau să fiu urmat și de alți colegi de-ai mei de partid”

Primarul PSD din Pucioasa a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Edilul Constantin Ana susține că a semnat documentul, fără nicio emoție că va fi sancționat de superiorii săi din partid. Mai mult, primarul i-a îndemnat și pe alți colegi social-democrați să-i urmeze exemplul.

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, a precizat că a fost contactat de câțiva membri ai Uniunii Salvați România.

„Am fost contactat de acești tineri pentru o discuție legată de inițiativa pe care ei o susțin. M-au intrebat dacă le răspund solicitării de a semna inițiativa de modificare a Constituției “Fără penali in funcții publice”. Am acceptat pe loc! De aici și ținuta pentru care îmi cer scuze! Dar discuția a fost mult mai complexă. Mi-ar plăcea ca stimabilii domni (plus o domnișoara) să relateze întreaga discuție, pentru ca din punctul meu de vedere a fost vorba de mult mai mult decât despre o semnătură”, a precizat primarul Constantin Ana pe Facebook.

Edilul a spus că a semnat această inițiativă deoarece vrea ca lumea să nu îi mai privească cu alți ochi pe membrii PSD, scrie reporterpenet.ro.

„Este o acțiune firească de a sprijni orice acțiune cetățeanască. Trăim într-o lume prea dezbinată și a fost un gest de bun simț din parte mea, cred. Suntem oameni normali și noi, cei din PSD, și vrem să fim tratați ca atare. Odată ce am făcut acest gest vreau să fiu urmat și de alți colegi de-ai mei de partid. Ce nu s-a spus, e că discuția cu acei tineri a fost mult mai amplă și i-am întrebat dacă știu cu ce se ocupă paramentarii lor de Dâmbovița, pentru că sunt total absenți și nu e nromal să nu te uiți în propria ogradă când îi critici pe toți. Toți membrii care au venit la mine erau USR. E un gest de normalitate, și îi îndemn pe toți să realizeze că nu există oameni buni și oameni răi, că psd-itșii nu sunt altfel de oameni”, a afirmat, pentru sursa citată, Constantin Ana, primar al orașului Pucioasa și membru PSD.

Primarul PSD din Pucioasa a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”


Marius Manole dezvăluie cea mai mare surpriză a campaniei „Fără penali”. “N-am crezut nici noi “


Edilul nu crede că va fi sancționat politic de superiorii săi din Partidul Social Democrat.

„Nu am nicio emoție. L-am informat pe președintele organizației județene că am semnat această inițiativă. Îi îndemn și pe colegii de partid să facă același lucru”, a mai spus Ana.

Iniţiativa „Fără penali în funcţiile publice” a fost lansată de USR şi urmăreşte modificarea Constituţiei în acest sens, fiind publicată în Monitorul Oficial, în luna martie. Astfel, se doreşte modificarea articolului 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, în sensul completării cu un nou alineat, cel de-al treilea, cu următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Comitetul de iniţiativă al campaniei „Fără penali în funcţii publice“ a fost înfiinţat în mod oficial la începutul lunii februarie, printre membrii comitetului numărându-se filosoful şi eseistul Mihai Şora; filosoful, scriitorul şi membrul GDS Gabriel Liiceanu; pianistul şi membrul GDS Dan Grigore; juristul şi membrul GDS Eugen Vasiliu; activistul civic Valeriu Nicolae; preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu; membrii grupului “Rezistanţa” Oana Negru şi Mihai Tudorică; reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius; precum şi cetăţeni implicaţi în acţiuni civice.

În ultimele zile, zeci de oameni de cultură au ieşit în stradă în mai multe oraşe pentru a strânge semnături de la trecători. Propunerea a venit de la actorul Marius Manole, iar printre cei care au ales să se implice se numără Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Florin Călinescu, dar şi nume ale tinerei generaţii – Ilona Brezoianu, Ada Galeş şi Cristian Bota.

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus
Recomandări

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus

 

Potrivit Agerpres.ro, Preşedintele Uniunii Salvaţia România (USR), Dan Barna, a anunţat că s-au strâns 340.000 de semnături din cele 500.000 care sunt necesare până la jumătatea lunii august. Barna a precizat şi că ritmul a crescut în ultimele zile datorită implicării persoanelor publice.

VIDEO/ Tudor Chirilă a cerut publicului, în timpul unui concert, să semneze petiția ”fără penali în funcții publice”

sursă foto: reporterpenet.ro


Citește și Cum i-a pus la colț un judecător de la Tribunalul București pe procurorii Parchetului General! Motivarea incredibilă în care instanța îi ia pur și simplu peste picior pe anchetatorii dublei crime de la fabrica de ciment!


 

Close
Închide
  Close