În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caniculară, cu temperaturi maxime de 35-37 de grade şi minime de 20-22 de grade, în medie regională. În perioada 12-16 iulie, valorile termice vor fi în scădere treptată de la medii diurne de 30-32 de grade spre 25-27 de grade la mijlocul lunii iulie, cu aceeaşi tendinţă la minimele nocturne, de la 17-19 grade spre 12-15 grade.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind călduroasă, posibil caniculară în ultimele zile ale perioadei de referinţă. Perioada cea mai ploioasă va fi între 15-17 iulie, atunci când vor fi posibile local şi cantităţi de apă mai însemnate. Pentru restul timpului, aversele se vor semnala pe spaţii mai restrânse, putând avea doar izolat caracter torenţial.
Debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat şi în Crişana de o vreme caniculară, cu temperaturi maxime de 35-36 de grade şi minime de 21-22 de grade, în medie regională. În perioada 12-16 iulie valorile termice vor fi în scădere treptată de la medii diurne de 29-31 de grade spre 24-26 de grade la mijlocul lunii iulie, cu aceeaşi tendinţă la valorile nocturne, de la 17-18 grade spre 12-14 grade.
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de încălzire a vremii de o la zi la alta, aceasta redevenind călduroasă, mai ales în ultimele zile ale perioadei de referinţă. Perioada cea mai ploioasă va fi între 15 şi 17 iulie, atunci când vor fi posibile local şi cantităţi de apă mai însemnate. Pentru restul timpului, aversele se vor semnala pe spaţii mai restrânse.
În Transilvania, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, iar în după-amiaza de 11 iulie în sud-vestul regiunii va fi caniculă; media temperaturilor diurne va fi de 31-34 de grade, iar a celor nocturne de 15-18 grade. Apoi, după data de 12 iulie, vremea se va răcori apreciabil, astfel că la mijlocul lunii iulie vor fi medii ale valorilor maxime de 22-24 de grade şi ale minimelor de 10-15 grade.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în cele mai multe dintre zile, începând din 11 iulie, iar în intervalul 15-17 iulie ploile vor fi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ.
Citește și: Margareta Pâslaru, umilită de francezi! Ce-a ajuns să facă după ce aceștia au râs de ea
Cu vreme călduroasă va debuta şi în Maramureş intervalul de prognoză, cu temperaturi maxime de 32-34 de grade şi minime de 16-18 grade, în medie regională. În perioada 12-16 iulie valorile termice vor fi în scădere treptată până la medii diurne de 23-25 de grade şi nocturne de 10-13 grade.
Pentru a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în cele mai multe dintre zile, începând din 11 iulie, iar în data de 12 iulie şi în intervalul 15-17 iulie ploile vor fi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ.
În Moldova, vremea călduroasă va persista în primele zile în special în sudul regiunii; media temperaturilor maxime va fi de 31-34 de grade, iar a celor minime de 16-19 grade. Apoi, după data de 13 iulie, vremea se va răcori, astfel că la mijlocul lunii iulie vor fi valori diurne de 22-25 de grade şi nocturne de 12-14 grade, mediat pe regiune.
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioadele 12-13 şi 16-18 iulie, când pe arii restrânse vor şi cantităţi de apă mai însemnate.
În Dobrogea vremea călduroasă va persista în primele zile ale intervalului de referinţă în mare parte a regiunii, cu excepţia litoralului, în timp ce în vestul regiunii izolat va fi caniculă. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 28-30 de grade, iar a celor minime de 18-21 de grade. Apoi, în perioada 14 -17 iulie, vremea se va răcori, astfel că vor fi valori diurne de 25-28 de grade şi nocturne de 16-19 grade, în medie.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în data de 13 iulie şi în perioada 16-17 iulie
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate în Muntenia de o vreme călduroasă, iar în 11 şi 12 iulie după-amiaza local va fi caniculă. Mediat pe regiune, vor fi temperaturi maxime de 32-35 de grade şi minime de 16-20 de grade. Apoi, în intervalul 13-17 iulie, vremea se va răcori apreciabil, astfel că sunt anticipate medii ale valorilor diurne de 26-29 de grade şi ale celor nocturne de 13-16 grade. Din data de 18 iulie, estimările indică din nou o tendinţă de creştere a temperaturilor, vremea redevenind călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 13 iulie şi în perioada 16-18 iulie.
În Oltenia, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme călduroasă, local caniculară, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade şi minime de 18-21 de grade, în medie regională. În perioada 13-16 iulie valorile termice vor fi în scădere treptată de la medii diurne de 30-32 de grade spre 26-29 de grade, cu aceeaşi tendinţă la minimele nocturne, ce vor coborî până la de la 14-17 grade.
Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind călduroasă. Probabilitatea pentru averse locale va fi mai ridicată în jurul datei de 13 iulie şi în perioada 15-17 iulie.
La munte, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu valori peste cele climatologic specifice; în medie, vor fi temperaturi maxime de 19-24 de grade şi minime de 10-16 grade. Apoi, în intervalul 12-17 iulie, vremea se va răcori apreciabil, astfel că sunt anticipate medii ale valorilor diurne de 14-18 grade şi ale celor nocturne de 6-10 grade. Din data de 18 iulie, estimările indică din nou o tendinţă de creştere a temperaturilor.
Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în majoritatea zilelor din perioada de referinţă, acestea având o distribuţie locală, iar în intervalele 12-13 iulie şi 15-17 iulie va ploua pe arii extinse şi în cantităţi mai însemnate.
Citește și: Florin Călinescu, reacție neașteptată despre scandalul Pomohaci. “Am făcut armata cu o generație întreagă de popi și…”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro