Potrivit ANM, luni, vremea va fi caldă, local caniculară în Câmpia Română. După-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, pe arii relativ extinse în regiunile sudice şi cu totul izolat în vestul şi în estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 şi 22 de grade.

Cerul va fi variabil, dar vor fi şi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi izolat în celelalte regiuni.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe suprafeţe mici se vor acumula cantităţi de apă însemnate, de peste 20…25 l/mp şi va cădea grindină.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Pentru marți, meteorologii anunță că vremea se va răci, iar valorile termice vor deveni uşor mai scăzute decât cele normale la această dată în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei şi parţial în Transilvania şi în Muntenia, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Cerul va fi temporar noros. Mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în centrul, estul, sudul ţării, la deal, la munte şi doar izolat în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 33 de grade în vestul şi sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Miercuri, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local în estul teritoriului, la munte şi pe suprafeţe mici în regiunile sudice şi centrale.

Citeşte şi:

Meteorologii anunță vreme caniculară luni. Cum vă protejați de temperaturile ridicate

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult