Mergi direct la conținut »
Prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie
Ştiri Libertatea > Ştiri

Prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

De Dragoș Tănase, . Ultimul update Marți, 05 februarie 2019, 15:59

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 4 februarie, prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. În perioada următoare, vremea se menține caldă, dar din 7 februarie temperaturile vor fi în scădere.

Ad placeholder

Prognoza meteo pentru BANAT

În perioada 4 – 9 februarie, regimul termic nu va avea fluctuaţii semnificative, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 6 – 8 grade şi minime între -2 şi 2 grade. În intervalul 10 – 12 februarie, vremea va deveni caldă, cu valori termice maxime, în medie regională, de 9 – 11 grade şi minime de la 0 la 2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendinţa temperaturii aerului va fi de uşoară scădere spre maxime de 7 – 8 grade şi minime între -2 grade şi -1 grad. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 şi 5 februarie şi cu caracter local şi temporar, începând cu data de 11 februarie.

Prognoza meteo pentru CRIȘANA

Regimul termic nu va avea fluctuaţii semnificative în perioada 4 – 9 februarie, când se vor înregistra, în medie regională, maxime de 6 – 8 grade şi minime între -2 grade şi 1 grad. În intervalul 10 – 12 februarie, vremea va deveni caldă, cu maxime de 8 – 11 grade şi minime de 0 – 2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendinţa temperaturii aerului va fi de uşoară scădere spre maxime de 6 – 7 grade şi minime între -3 şi -2 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 şi 5 februarie şi cu caracter local şi temporar, începând cu data de 11 februarie.

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Vremea se va răci treptat până în data de 7 februarie, când media regională a maximelor termice va atinge 4 grade. În următoarele trei zile valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative, apoi, până în 11 februarie, vor creşte cu 4 – 5 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile diurne vor scădea uşor şi treptat, astfel că, în ultimele zile, media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Cu excepţia primelor două dimineţi ale perioadei, temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor va oscila între -6 grade şi -1 grad Celsius. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână şi local şi temporar în cea de-a doua.

Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 

Prognoza meteo pentru MARAMUREȘ

Valorile termice diurne vor scădea uşor şi treptat de la o medie de 8 grade, în prima zi, până la 5 grade în jurul datei de 9 februarie. Vor urma două zile de încălzire, apoi se va răci din nou, astfel că spre sfârşitul intervalului de prognoză media regională a maximelor termice nu va mai depăşi 4 grade. Treptat, temperaturile minime vor deveni negative, iar între 5 şi 17 februarie media lor se va situa, în general, între 0 şi -4 grade. Trecător, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, mai frecvente după data de 10 februarie.

Ad placeholder
”Am ținut-o de mână, până și-a dat ultima suflare”. Povestea româncei care muncește de 30 de ani în Germania
Recomandări
”Am ținut-o de mână, până și-a dat ultima suflare”. Povestea româncei care muncește de 30 de ani în Germania
 

Prognoza meteo pentru MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2 grade. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că, în ziua de 11 februarie, vor fi maxime a căror medie va reveni la 8 – 9 grade. Din 12 februarie, se va răci din nou, cu aproximativ 4 grade. Media minimelor termice va fi pozitiva în primele două dimineţi, apoi va avea variaţii în general între -1 şi -5 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămâna şi local şi temporar în cea de-a doua.

Prognoza meteo pentru DOBROGEA

După data de 6 februarie, trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Până în data de 8 februarie, valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade. În următoarele patru zile, vremea se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 12 februarie, media regională a maximelor termice va atinge 8 – 9 grade. Din 13 februarie, se va răci, iar temperaturile diurne vor scădea până spre 4 grade. Trendul general va fi de scădere şi în cazul temperaturilor nocturne. Acestea vor fi în general pozitive, cu excepţia intervalului 8 – 10 februarie şi în data de 17 februarie, când vor coborî sub zero grade.

Ad placeholder
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
Recomandări
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
 

Prognoza meteo pentru MUNTENIA

În prima zi a intervalului de prognoză, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 15 grade. Până în data de 8 februarie, se va răci cu 12 grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a temperaturilor maxime va urca spre 10 – 11 grade. În ultimele zile de prognoză, se va resimţi din nou o scădere de temperatură, de 4 – 5 grade. Scăderea de temperatură se va remarca şi pe perioada nopţilor, media minimelor termice va scădea de la 4 grade la începutul intervalului, până spre -3 grade în intervalul 9 – 11 februarie. În cea de-a doua săptămână temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie, în general, între 0 şi -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie şi după data de 12 februarie.

Prognoza meteo pentru  OLTENIA

Vremea se va răci până în data de 8 februarie, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade. În următoarele 3 – 4 zile valorile de temperatură vor creşte cu aproximativ 5 – 6 grade, apoi se va răci din nou, uşor şi treptat, până la o medie a maximelor de temperatură de 6 – 7 grade, la sfârşitul intervalului. Media regională a minimelor termice va fi între 1 şi 4 grade, până în data de 7 februarie, după care va avea variaţii cuprinse între 1 grad şi -3 grade. Temporar vor fi precipitaţii mai ales în intervalul 4 – 7 februarie şi după data de 12 februarie.

Ad placeholder

Prognoza meteo LA MUNTE

Valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5 – 6 grade la începutul intervalului, până -3 grade, în ultimele zile de prognoză. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineaţă, până la -9 grade, în ultima. Vor fi precipitaţii în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

Zilele acestea, s-au înregistrat temperaturi neobișnuite. A fost cea mai călduroasă zi de 3 februarie din ultimii 60 de ani!

Află și prognoza meteo pentru această săptămână. Vremea se menține caldă, cu temperaturi ridicate.

FOTO – Vlad Chirea


Citește și… Moscova, afectată de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 70 de ani / GALERIE FOTO


Ad placeholder
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
PARTENERI - GSP.RO
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close