Mergi direct la conținut »
Prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Ştiri Libertatea > Ştiri > Prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 4 februarie, prognoza meteo pentru perioada 4-17 februarie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. În perioada următoare, vremea se menține caldă, dar din 7 februarie temperaturile vor fi în scădere.

De Dragoș Tănase,

Prognoza meteo pentru BANAT

În perioada 4 – 9 februarie, regimul termic nu va avea fluctuaţii semnificative, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 6 – 8 grade şi minime între -2 şi 2 grade. În intervalul 10 – 12 februarie, vremea va deveni caldă, cu valori termice maxime, în medie regională, de 9 – 11 grade şi minime de la 0 la 2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendinţa temperaturii aerului va fi de uşoară scădere spre maxime de 7 – 8 grade şi minime între -2 grade şi -1 grad. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 şi 5 februarie şi cu caracter local şi temporar, începând cu data de 11 februarie.

Prognoza meteo pentru CRIȘANA

Regimul termic nu va avea fluctuaţii semnificative în perioada 4 – 9 februarie, când se vor înregistra, în medie regională, maxime de 6 – 8 grade şi minime între -2 grade şi 1 grad. În intervalul 10 – 12 februarie, vremea va deveni caldă, cu maxime de 8 – 11 grade şi minime de 0 – 2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendinţa temperaturii aerului va fi de uşoară scădere spre maxime de 6 – 7 grade şi minime între -3 şi -2 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 şi 5 februarie şi cu caracter local şi temporar, începând cu data de 11 februarie.

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Vremea se va răci treptat până în data de 7 februarie, când media regională a maximelor termice va atinge 4 grade. În următoarele trei zile valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative, apoi, până în 11 februarie, vor creşte cu 4 – 5 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile diurne vor scădea uşor şi treptat, astfel că, în ultimele zile, media lor se va situa în jurul valorii de 4 grade. Cu excepţia primelor două dimineţi ale perioadei, temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor va oscila între -6 grade şi -1 grad Celsius. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână şi local şi temporar în cea de-a doua.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Prognoza meteo pentru MARAMUREȘ

Valorile termice diurne vor scădea uşor şi treptat de la o medie de 8 grade, în prima zi, până la 5 grade în jurul datei de 9 februarie. Vor urma două zile de încălzire, apoi se va răci din nou, astfel că spre sfârşitul intervalului de prognoză media regională a maximelor termice nu va mai depăşi 4 grade. Treptat, temperaturile minime vor deveni negative, iar între 5 şi 17 februarie media lor se va situa, în general, între 0 şi -4 grade. Trecător, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, mai frecvente după data de 10 februarie.

Profesoara care a ajuns o sperietoare pentru mafia italiană. Ce scrie pe afișul Valentinei
Recomandări

Profesoara care a ajuns o sperietoare pentru mafia italiană. Ce scrie pe afișul Valentinei

Prognoza meteo pentru MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2 grade. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că, în ziua de 11 februarie, vor fi maxime a căror medie va reveni la 8 – 9 grade. Din 12 februarie, se va răci din nou, cu aproximativ 4 grade. Media minimelor termice va fi pozitiva în primele două dimineţi, apoi va avea variaţii în general între -1 şi -5 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămâna şi local şi temporar în cea de-a doua.

Prognoza meteo pentru DOBROGEA

După data de 6 februarie, trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Până în data de 8 februarie, valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade. În următoarele patru zile, vremea se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 12 februarie, media regională a maximelor termice va atinge 8 – 9 grade. Din 13 februarie, se va răci, iar temperaturile diurne vor scădea până spre 4 grade. Trendul general va fi de scădere şi în cazul temperaturilor nocturne. Acestea vor fi în general pozitive, cu excepţia intervalului 8 – 10 februarie şi în data de 17 februarie, când vor coborî sub zero grade.

Viața de după cutremur: empatie și patriotism. Albanezii își reconstruiesc țara cu sufletele
Recomandări

Viața de după cutremur: empatie și patriotism. Albanezii își reconstruiesc țara cu sufletele

Prognoza meteo pentru MUNTENIA

În prima zi a intervalului de prognoză, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 15 grade. Până în data de 8 februarie, se va răci cu 12 grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a temperaturilor maxime va urca spre 10 – 11 grade. În ultimele zile de prognoză, se va resimţi din nou o scădere de temperatură, de 4 – 5 grade. Scăderea de temperatură se va remarca şi pe perioada nopţilor, media minimelor termice va scădea de la 4 grade la începutul intervalului, până spre -3 grade în intervalul 9 – 11 februarie. În cea de-a doua săptămână temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie, în general, între 0 şi -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie şi după data de 12 februarie.

Prognoza meteo pentru  OLTENIA

Vremea se va răci până în data de 8 februarie, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade. În următoarele 3 – 4 zile valorile de temperatură vor creşte cu aproximativ 5 – 6 grade, apoi se va răci din nou, uşor şi treptat, până la o medie a maximelor de temperatură de 6 – 7 grade, la sfârşitul intervalului. Media regională a minimelor termice va fi între 1 şi 4 grade, până în data de 7 februarie, după care va avea variaţii cuprinse între 1 grad şi -3 grade. Temporar vor fi precipitaţii mai ales în intervalul 4 – 7 februarie şi după data de 12 februarie.

Prognoza meteo LA MUNTE

Valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5 – 6 grade la începutul intervalului, până -3 grade, în ultimele zile de prognoză. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineaţă, până la -9 grade, în ultima. Vor fi precipitaţii în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

Zilele acestea, s-au înregistrat temperaturi neobișnuite. A fost cea mai călduroasă zi de 3 februarie din ultimii 60 de ani!

Află și prognoza meteo pentru această săptămână. Vremea se menține caldă, cu temperaturi ridicate.

FOTO – Vlad Chirea


Citește și… Moscova, afectată de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 70 de ani / GALERIE FOTO


Close
Închide
  Close