MENIU CAUTĂ

Protest neobișnuit într-o comună din Deva. Sătenii vor trecerea de pietoni iluminată, după ce șapte oameni au murit acolo

Distribuie

Un protest neobișnuit a avut loc vineri seara într-o comună din Deva, oamenii solicitând iluminarea unei treceri de pietoni. Șapte persoane au murit în acel loc pentru că nu au fost observați de șoferi. Sătenii s-au strâns în cadrul unui protest, cu candele în mână, pentru a atrage atenția autorităților locale.

Aproximativ 40 de persoane din localitatea Sântandrei, de lângă Deva, au protestat spontan vineri seara, în apropierea unei treceri de pietoni de pe DN 7.

Artera este intens circulată iar trecerea de pietoni este extrem de periculoasă noaptea, pentru că nu este luminată. Sătenii din Sântandrei susţin că în ultimii ani pe trecerea de pietoni ar fi fost accidentate mortal şapte persoane, din cauza lipsei iluminatului public.

Oamenii prezenţi la protest au purtat cu ei candele de culoare roşie. Protestatarii traversau şoseaua, în grup, pe trecerea de pietoni, provocând întreruperi în trafic.

Un bărbat de 76 de ani a fost lovit mortal joi seara de o maşină condusă de un tânăr care a relatat ulterior poliţiştilor că nu l-a văzut pe bătrân atunci când traversa şoseaua pe trecerea de pietoni. Acesta este ultima victimă a bilanțului negru de la trecerea de pietoni.

„Solicităm autorităţilor măsuri urgente pentru semnalizarea corespunzătoare a acestei treceri de pietoni aflată în beznă, pe timp de noapte. Este un loc cu un trafic infernal. Trebuie găsită o soluţie convenabilă pentru pietoni şi pentru şoferi, deoarece este o adevărată problemă să traversezi cele patru benzi ale şoselei, chiar şi pe timp de zi. Chiar şi cu maşina este greu să ieşi din Sântandrei în DN 7”, a spus unul dintre protestatari, citat de Agerpres.


Citește și: Guvernul a ajuns la fundul sacului. Mai multe instituții au rămas fără bani de salarii


 

Citește mai multe despre deva pe Libertatea.

Comentarii