De Valentina Postelnicu,

La începutul lunii mai, deputații juriști adoptaseră, la începutul lunii mai, un amendamentul care prevedea că preşedintele Consiliului Concurenţei trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani.

Comisia juridică a rediscutat miercuri, într-o şedinţă care nu a fost anunţată public, modificarea la proiectul de lege și a renunţat la criteriul de vechime în funcţii de conducere pentru preşedintele Consiliului Concurenţei, care dă ocazia ca în această funcție să vină o persoană fără experiență în domeniu.

Potrivit amendamentului respins, „preşedintele trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competenţe profesionale şi manageriale”.

Deputatul PNL Gabriel Andonache, membru al Comisiei, a spus că „Dumnezeu le-a dat minte” şi au renunţat la modificările care erau neconstituţionale.

”Noi ne vom menţine votul împotriva acestor reglementări, pentru că în continuare considerăm că modificările alterează buna funcţionare a Consiliului Concurenţei, deoarece practic se centralizează întreaga activitate de la plenul Consiliului Concurenţei în mâna unui singur om. Or, din punctul nostru de vedere, cea mai corectă modalitate de funcţionare a Consiliului Concurenţei este ca deciziile să se ia în continuare în plenul Consiliului”, a declarat la finalul şedinţei deputatul PNL Gabriel Andronache.

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu
Recomandări

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu

 

După scoaterea președintelui din procedura numirii șefului ANCOM, Consiliul Concurenței este o altă instituție unde șeful statului ar putea fi eliminat din această procedură.

PSD vrea ca șeful Consiliului Concurenței să fie numit de Parlament. ”Vă place, nu vă place, Legislativul este organul reprezentativ suprem al poporului”, a comentat președintele comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, de la PSD.

Citește și: Ministrul Muncii confirmă că Pilonul II de pensii va fi opțional. „Am aflat cu stupefacție că sunt și eu la Pilonul II”

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni